laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Sušenky

Skořicové máslové sušenky

4. 2. 2016

Křehoučké a velmi máslové sušenky ovoněné skořicí. Při pečení se neroztečou, takže jsou ideální pro použití razítek nebo ozdobných válečků.


Suroviny na 30 sušenek

200 g hladké mouky
75 g celozrnné pšeničné mouky
200 g změklého másla
60 g moučkového cukru
½ lžičky mleté skořice

Mouky prosejeme spolu se skořicí a cukrem, přidáme máslo a vše zpracujeme na hladké lepivé těsto. Vytvoříme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně dvě hodiny, ale klidně i celou noc, vychladnout v ledničce.

Vychlazené těsto lehce zpracujeme v rukou na vále a rozválíme na plát silný 5 mm, pokud máte ozdobný váleček, můžete těsto na závěr přejet jím. Vykrajujeme kolečka o ∅ 6 cm. Pokud nemáte ozdobný váleček, ale razítko na sušenky, můžete použít to, těsto po upečení udrží vzor. Kolečka klademe na plech vyložený pečicím papírem v menších rozestupech.

Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 10 minut. Po upečení necháme sušenky ještě 5 minut odležet na plechu a poté je přeneseme vychladnout na rošt.




Print Friendly, PDF & Email
rohlik.czskořice

Related Posts

Bezé dort s mascarpone krémem

Bezé dort s mascarpone krémem

Dortík pro milovníky „mániček“.  Sladký, křehký, delikátní, nadýchaný. Mascarpone mu dodává svěžest a lehkost, ozdoba z kyselejšího ovoce zase chuťový kontrast. Lískové ořechy můžete nahradit i mandlemi nebo vlašskými ořechy. Bezé pláty 6 bílků (cca 240 g mražených bílků)200 g krupicového cukru100 g lískových ořechůšpetka […]

Print Friendly, PDF & Email
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Zelňák je zaplavený oranžovou, to tam však nemají předvolební kampaň socani, ale milovníci hokkaida hody. Polévku z vařené dýně jsem dělala již několikrát, ale tato krémová varianta z pečené dýně je daleko lepší a chuťově výraznější. Suroviny 800 g dýně hokkaido nebo máslové3 lžíce olivového […]

Print Friendly, PDF & Email
Makový dort s pečenými švestkami a karamelizovanými ořechy

Makový dort s pečenými švestkami a karamelizovanými ořechy

V posledním čísle časopisu Gusto, vydávaného Billou, najdete i můj recept na podzimní makový dort s blumami. Tak si ho můžete přečíst i tu v pozměněné verzi se švestkami. Makový korpus 250 g změklého másla20 g vanilkového cukru140 g třtinového cukrukůra z jednoho citronu1 lžíce […]

Print Friendly, PDF & Email

Pusinky s čokoládou
Dort s čokoládovou pěnou a větrníčky

6 komentáře k “Skořicové máslové sušenky”

  • Anonymní napsal:
    27. 5. 2017 (13:39)

    Prave som dopiekla. Vyborne ku kave aj ak zostane na oslavu. Treba urobit rovno 2 davky.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    15. 8. 2016 (21:11)

    Mohla bych prosim vyměnit mouky za pohankovou, aby byly sušenky bezlepkové?

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      16. 8. 2016 (05:48)

      To musíte upravit i poměr jiných surovin.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Cikrle napsal:
    24. 3. 2016 (06:20)

    Děkuju za úžasný recept 😉

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Amelie napsal:
    12. 2. 2016 (17:47)

    Skořici mám moc ráda..a vypadají nádherně.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Růžena napsal:
    10. 2. 2016 (20:25)

    Tohle mě moc láká. Skořici mám ráda, razítka jsem dostala k vánocům, nejlepší bude je vyzkoušet! :-)) Už jsem si zaznamenala 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020