laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Třená těsta

Banánový chlebíček

25. 12. 2015

Konečně trochu času, a tak plním resty a dopisuji recepty, ke kterým se mi nahromadily fotky.

Na podzim jsem byla sbírat hrozny u svého nejoblíbenějšího vinaře Oty Ševčíka v Bořeticích. Počasí bylo nádherné, hrozny naprosto zdravé, tak to byla letos brnkačka. A protože ve vinohradě při práci vyhládne, šikla se nám na svačinku americká klasika – banana bread. Jen jsem si jej ozvláštnila badyánem a hřebíčkem a přihodila do něj hrst vlašských ořechů, které ani nemusíte sekat moc na drobno. Teď už se jen těším na červen, až ten letošní Pinot noir konečně ochutnám 🙂

Suroviny

4 velmi zralé banány

170 g hladké mouky

30 g vlašských ořechů

1 badyán

3 hřebíčky

1 lžička jedlé sody

špetka soli

150 g třtinového cukru

70 g změklého másla

1 vejce

máslo a pšeničné otruby na vysypání formy

vanilkový cukr na ozdobu

Formu na chlebíček o rozměrech 26 x 11 cm vymažeme máslem a vysypeme pšeničnými otrubami nebo vyložíme pečicím papírem.

Vlašské ořechy nasekáme nožem na menší kousky, badyán a hřebíčky rozdrtíme v hmoždíři a spolu je promícháme s moukou, sodou a solí. V míse vidličkou rozmačkáme oloupané banány, přidáme k nim cukr, vejce a máslo a promícháme. K vzniklé hmotě přidáme suché suroviny a dobře promícháme. Těsto nalijeme do formy. Pečeme cca 60 minut v troubě vyhřáté na 170°C s horkovzduchem. Zda je těsto upečené, zjistíme zapíchnutím špejle, pokud zůstane po vytažení čistá, je chlebíček hotový. Necháme jej vychladnout ve formě a vyklopíme. Před podáváním poprášíme vanilkovým cukrem.

Print Friendly, PDF & Email
banánovoce

Related Posts

Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email
Silvestrovský dort s malinami a sektem

Silvestrovský dort s malinami a sektem

Silvestr v lesku zlata a luxusu? Naštěstí ani ten poslední takový nebyl, protože tohle organizované veselí moc neprožívám. Hry Dixit, Česko… to byla pohoda! Zlatem se tak blyštěl alespoň slavnostní dort. Čokoládový korpus s mandlemi proložený krémem z malin a sektu, s čokoládovým lemem a […]

Print Friendly, PDF & Email
Borůvkové košíčky

Borůvkové košíčky

Mí oblíbení kolegové otevírali klenotnici na zámku v Rájci nad Svitavou, a tak jsem jim na vernisáž udělala taky takové malé „klenoty“ :-). Nová instalace je opravdu nádherná, tak jestli Vás zavedou nohy do Moravského krasu, navštivte i tento překrásný zámek, který na Vás dýchne […]

Print Friendly, PDF & Email

Ciambelline al vino
Mléčný chléb

1 komentáře k “Banánový chlebíček”

  • DanaOlga napsal:
    25. 12. 2015 (16:11)

    Fotečky přímo zahřejí a navodí pocit tčepla a sluníčka, zvlkáště u nás, kde je dnes jen mlha a mlha a zase jen mlha.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020