Super rychlé sušenky pro nečekanou návštěvu, pokud tedy máte doma cheddar, což chápu, že asi běžně doma moc lidí nemívá. Cheddar můžete nahradit i jiným sýrem, ale doporučuji nějakým chuťově výrazným, a vlašáky třeba pekanovými ořechy.
Suroviny
120 g hladké mouky
120 g cheddaru
60 g másla
2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžičky čerstvého rozmarýnu
2 lžičky sladké smetany
hrst vlašských ořechů
špetka soli
Cheddar nastrouháme na hrubo, ořechy nasekáme na větší kousky, bylinky otrháme ze snítky a nasekáme je na jemno. Všechny suroviny spolu zpracujeme na těsto.
Z těsta vytvoříme obdélníček, který položíme do středu plechu vyloženého pečicím papírem. Těsto přikryjeme druhým pečicím papírem, aby se při rozvalování nelepilo na váleček. Těsto rozválíme po celém plechu na obdélník vysoký asi 4 mm. Opatrně sloupneme vrchní pečicí papír a rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverce nebo obdélníky. Nemusíte mít všechny kousky úplně stejné, alespoň na nich bude vidět ruční práce.
Pečeme 10 až 12 minut v troubě vyhřáté na 170°C s ventilátorem. Upečené těsto sundáme z plechu na rošt a ještě teplé ho rozlámeme na jednotlivé krekry.
Rada bych je udělala na oslavu, můžu je udělat jak dlouho předem,aby byly dobre?
2 až 3 dny
tak mam crackery v troube bez ventilatoru dej se vule bozi:-) voni to nadherne!! kombinace tymianu reozmarynu orechu a cheddaru je skvela! tak jsem zvedava
To já taky, jak chutnaly?
chutnaly moc moc! vune krasna!Radka
Mňam, tak toto je něco pro mě!
Toto vypadá lákavě – vyzkouším ♥Iva
U nas v lednicce (Nebo nastrouhany v mraznicce) vzdycky je 🙂 Cedar kupujeme po kilech. Delam podobne a jsou moc dobre – zkusim i ty Vase.
Tak dejte vědět, jestli chutnaly.