laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Cukroví ~ Sušenky

Ořechové linecké sušenky

17. 6. 2013

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Vůně ořechů se při pečení těchto křehoučkých sušenek ze šlehaného lineckého těsta linula celou kuchyní. Plněné jsou marmeládou, ta by měla být hodně výrazná, třeba rybízová nebo malinová, ale určitě budou výborné i s nutellou. Pokud tuto variantu budete zkoušet, tak dejte vědět, jaké to bylo.

Suroviny na 40 sušenek

80 g másla

35 g moučkového cukru

1 žloutek

30 g mléka

125 g hladké mouky

20 g lískovooříškové mouky

špetka soli

1 lžička pomerančového likéru (nebo jiné aroma – skořice, vanilka, pomerančová kůra)

tužší hladká marmeláda (linecká, jahodová, rybízová)

Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Hladkou mouku prosijeme a promícháme s lískooříškovou moukou a solí. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně do ní zašleháme žloutek, po troškách mléko a aroma. Na závěr krátce zašleháme mouky.

Cukrářský sáček se zdobicí špičkou (např. řezaná hvězda 1M) naplníme těstem a na plech vyložený pečicím papírem stříkame malé kytičky. Silnější špejlí nebo hůlkou na jídlo uděláme do středu každé kytičky důlek. Igelitový sáček naplníme marmeládou, ustřihneme špičku a důlky naplníme. Takto připravené sušenky vložíme na 3 hodiny do ledničky nebo na 20 minut do mrazničky.

Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 175°C s ventilátorem. Upečené sušenky ihned sundáme z plechu a necháme vychladnout na roštu.

Print Friendly, PDF & Email
ořechyVánocežloutky

Related Posts

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Jemné a úžasně křehké, to jsou klasické sušenky s výraznou máslovou chutí. Potřebujete na ně jen tři základní suroviny, ale ozvláštnit je můžete citronovou kůrou, kořením, kakaem nebo vanilkou, jako v tomto receptu. Sušenky peču na perforované silikonové podložce, třeba od Silikomart. Při pečení se […]

Print Friendly, PDF & Email
Oreo cupcakes

Oreo cupcakes

Blíží se mezinárodní den dětí a tady je jeden tip na laskominu, která jim určitě při této příležitosti udělá radost. Kakaovo-ořechové cupcakes se sušenkami Oreo a krém z mascarpone, šlehačky a opět sušenek Oreo. Těsto je hodně kakaové, takové hutné a vlhké (trochu připomíná brownies), […]

Print Friendly, PDF & Email
Zázvorky

Zázvorky

Recept na tyto zázvorky stále vede z těch mnoha, které jsme doma postupně nasbírali. Svou konzistencí po upečení totiž připomínají rakvičky. Zázvorky jsou nadýchané, jemné a křehké. Není potřeba je nechat několik dnů uležet, jsou chutné hned po upečení a výborně se hodí k vínu. […]

Print Friendly, PDF & Email

Florentská vejce na domácím chlebu
Cheddarové crackery

7 komentáře k “Ořechové linecké sušenky”

  • Veronika napsal:
    13. 12. 2016 (21:53)

    Dobry den Maryno,
    dekuji za skvely recept. Upekla jsem jako vanocni cukrovi a po braneni kyticek vlastnim telem, jsem musela upect jeste jednu varku 😉
    Diky Vam, jsem na sebe usila/ upekla bic 😀
    Krasne svatky

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    20. 6. 2016 (20:38)

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda jde dát těsto také do lisu na sušenky, takové té dávkovací "pistole". Jinak děkuji za skvělé nápady, pekla bych od rána do večera a to se nedá stíhat :-). At se Vám daří. Ajda

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      9. 7. 2016 (05:04)

      Ano, dá se dát i do lisu.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    18. 6. 2013 (15:42)

    Maryno, kdybych na kurzu italských moučníků v Divoké vařečce věděla, že ty jsi "ta Maryna" z jednoho z mých nejoblíbenějších blogů, tak bych ti velmi velmi ráda vyjádřila velkou slovní poklonu 🙂 Tento týden hledám recepty na sušenky, tvé polentové a tyhle ořechové mám zařazené mezi vybrané a protože jsem zaslechla upoutávku na Dobré ráno a sušenky, tak jsem si ho dneska na netu pustila a nejen že jsem tam našla přesně tyhle a vylepšené levandulové, ale taky jsem zjistila, s kým jsem měla tu čest. Takže poklona a obdiv dodatečně písemně 🙂 Lenka (ta těhotná 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      18. 6. 2013 (17:15)

      Lenko, to jsou tedy úžasné náhody 🙂 Děkuji za poklonu, ale moc mě těší! Napiš mi případně na mail uvedený v profilu, poslala bych Ti nějaké fotky s Tebou z kurzu, jestli chceš. Hodně štěstí, ať to dobře dopadne.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Madla napsal:
    17. 6. 2013 (17:56)

    Vypadají přesně jako takové ty sušenky Lucie, ty jsem v dětství milovala! Teda marynko, neříkej, že v těchle hicech ještě roztápíš troubu 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      17. 6. 2013 (20:15)

      Madli, v rámci tréninku do Dobrého rána mi nic jiného nezbylo, než péct i v tom vedru.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020