laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Masité pokrmy

Karbanátky v láku

27. 8. 2012

Naložené karbanátky

Karbanátky v láku jsou ideální pochutinou k pivu, a tak jsem je vyráběla na víkendovou bečku. Karbanátky jsou obdobou pečenáčů z rybího masa a občas je dělávali v některých hospodách jako variantu k utopencům.

Karbanátky – cca 50 ks

3 kg mletého masa

3 velké cibule

1 velká palička česneku

5 vajec

1/4 staršího suchého chleba nebo strouhanka

4 g majoránky

sůl

pepř

Na karbanátky používám směs hovězího a vepřového masa v poměru 1 kg hovězího (zda přední či zadní záleží na vás), 1 kg vepřové plece a 1 kg vykostěného vepřového boku.

Chleba namočíme do vody, aby změkl, poté z něj vymačkáme vodu a pomeleme jej spolu s masem, cibulí a česnekem na mlýnku na maso (melu na střední hrubost, destička s otvory 4 mm).  Přidáme vejce, majoránku, pepř, sůl a dobře vymícháme. Aby vznikla konzistentní lehce lepivá hmota, přilévám do masa během míchání trochu vody. Množství soli a pepře volíme dle potřeby.

Z připravené směsi tvarujeme karbanátky (cca po 70 g – jedna vrchovatá polévková lžíce), jde to lépe, když si vždy ruce namočíte ve studené vodě. Karbanátky skládáme na vyšší plech (z tohoto množství to jsou tři plechy). Troubu předehřejeme na 200°C a karbanátky pečeme cca 1 hodinu do zlatova, v polovině pečení karbanátky na plechu obrátíme. Necháme dobře vychladnout.

Nálev

1 Deko

½ l octa

1,75 l vody

4 bobkové listy

5 kuliček nového koření

5 kuliček černého pepře


4 velké cibule

1 červená paprika

3 kozí rohy nebo feferonky

3½ l sklenice

Ocet svaříme s vodou, bobkovým liste, novým kořením, pepřem a Dekem. Vaříme přikryté pod pokličkou 5 minut, odstavíme a necháme úplně vychladnout.

Cibuli nakrájíme na tenká půl kolečka, papriku na tenké proužky. Karbanátky skládáme do vymyté a vysušené sklenice. Prokládáme je cibulí a paprikou. Do sklenice přidáme kozí rohy nebo feferonky. Přes sítko zalijeme karbanátky nálevem, musí být celé ponořené. Horní karbanátky je lepší něčím zatížit, aby nevyplavaly.

Sklenici přikryjeme celofánem a ovážeme ji. Na chladnějším místě necháme uležet 3 dny. Podáváme s chlebem a případně i hořčicí.

PS: Můžete použít jakýkoli jiný nálev na okurky.

Print Friendly, PDF & Email

Čokoládový obláček
Pleśniak

14 komentáře k “Karbanátky v láku”

  • Unknown napsal:
    28. 11. 2019 (12:04)

    s Pikantou to je ostřejší a výraznější…..

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    27. 6. 2018 (08:40)

    Maryno, když dám Pikantu bez cukru, místo |Deka, nic se zas tak zásadního nestane, že ne??

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      5. 9. 2018 (18:31)

      Nevím, Pikantu neznám.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • šárka napsal:
      24. 9. 2024 (10:01)

      ne, jen to bud eostřejší…ale to tomu vůbec nevadí….

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    2. 3. 2015 (15:31)

    zatím jsem se nikdy nezklamala, ale pro jistotu se ptám: cukr se k deku a koření nepřidává?
    jih

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      2. 3. 2015 (15:33)

      Nepřidává

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      2. 3. 2015 (15:38)

      Díky moc. za odpověď i skvělé recepty.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Pedr napsal:
      1. 2. 2018 (06:25)

      Cukr se k Deku přidává…je to úplně stejný lák jako na okurky….

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      2. 2. 2018 (03:21)

      Cukr tam nedávám.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    23. 9. 2014 (15:53)

    Dělala jsem podle Vašeho receptu a je to výborné 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Dulča napsal:
    24. 5. 2013 (10:42)

    Koukala jsem jak péro z gauče, když jsem narazila na tento recept. V životě jsem nic podobného neviděla a ani o tom neslyšela. Moc si nedokážu představit, jak to chutná, ale za zkoušku to určitě stát bude. 😉

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      25. 5. 2013 (06:37)

      Dřív to ravdu mívali v hospodách a chuťově je to něco mezi pečenáči a utopenci.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Madla napsal:
    27. 8. 2012 (19:33)

    Tak to je vážně dokonalá chuťovka k pivu! Hned bych šla na bečku a totálně bych se přecpala tvými šťavnatými karbošy.
    jen mám blbý dotaz ohledně toho láku – je tam fakt potřebné to Deko? Když to má být naložené tři dny, tak by se to nemuselo zkazit a mohl by stačit ocet svařený s kořením, co myslíš?
    Budeme mít na začátku září akci, tak se mi podobné dobroty k pivu víc než hodí.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      27. 8. 2012 (20:10)

      Madlo, tak to netuším. Je fakt, že by mohl stačit jen svařený ocet s kořením, to Deko tam dávám tak nějak automaticky. Sice takové polotovary moc často nepoužívám, ale zase se jim úplně striktně nevyhýbám.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020