laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Koláče ~ Šlehaná těsta

Ovocná máslová buchta

30. 5. 2014

Ovocná buchta s velmi výraznou máslovou chutí, kterou docílíme použitím přepuštěného másla. Je velmi jednoduchá a rychlá na přípravu a můžete ji péct po celý rok. Dá se do ní použít jakékoliv čerstvé sezonní ovoce nebo i mražené. Mražené předem nemusíte rozmrazit, jen se buchta bude péct o pár minut déle. Tato varianta je s jahodami a rebarborou, což je má oblíbená kombinace. Inspirace z Moich wypieków.

Suroviny
4 vejce
špetka soli
160 g krupicového cukru
10 g vanilkového cukru
120 g přepuštěného másla
250 g hladké mouky
1½ lžičky prášku do pečiva
500 g čerstvého nebo mraženého ovoce

Dno dortové formy o ∅ 23 cm vyložíme papírem na pečení a boky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Ovoce omyjeme, zbavíme stopek, větší ovoce rozkrájíme na menší kousky. Pokud použijeme kyselejší ovoce, jako je rebarbora nebo rybíz, tak je zasypeme lžící krupicového cukru a promícháme. Hladkou mouku prosejeme s práškem do pečiva.

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků spolu se solí vyšleháme sníh, po lžících do něj zašleháme cukr, následně žloutky jeden po druhém a rozpuštěné prochladlé máslo. Do vzniklé pěny zamícháme stěrkou mouku. Těsto nalijeme do připravené formy a rovnoměrně je rozprostřeme. Na těsto položíme ovoce, které do něj zatlačíme, aby vyčnívalo jen minimálně.

Pečeme cca 60 minut v troubě vyhřáté na 170°C s horkovzduchem. Zda je buchta upečená, zjistíme zabodnutím špejle, pokud zůstane čistá, můžeme formu vytáhnout z trouby. Necháme vychladnout ve formě na roštu. Před podáváním poprášíme moučkovým nebo vanilkovým cukrem.

Print Friendly, PDF & Email
jablkajahodyovoce

Related Posts

Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email
Silvestrovský dort s malinami a sektem

Silvestrovský dort s malinami a sektem

Silvestr v lesku zlata a luxusu? Naštěstí ani ten poslední takový nebyl, protože tohle organizované veselí moc neprožívám. Hry Dixit, Česko… to byla pohoda! Zlatem se tak blyštěl alespoň slavnostní dort. Čokoládový korpus s mandlemi proložený krémem z malin a sektu, s čokoládovým lemem a […]

Print Friendly, PDF & Email
Borůvkové košíčky

Borůvkové košíčky

Mí oblíbení kolegové otevírali klenotnici na zámku v Rájci nad Svitavou, a tak jsem jim na vernisáž udělala taky takové malé „klenoty“ :-). Nová instalace je opravdu nádherná, tak jestli Vás zavedou nohy do Moravského krasu, navštivte i tento překrásný zámek, který na Vás dýchne […]

Print Friendly, PDF & Email

Maková bomba
Rebarborový koláč s vanilkovým krémem a pistáciemi

8 komentáře k “Ovocná máslová buchta”

  • Anonymní napsal:
    13. 7. 2015 (14:44)

    Jsem pekala před chvílí. Ochutnala a je skvělý. Jen jsem místo 1 1/2 lžičky kypřícího prášku dala celý. Na chuti je to znát. Tak jsem z toho trochu smutná:-( ale jinak skvělýýýý!
    Miroslava

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    1. 6. 2014 (17:56)

    A lze místo přepuštěného másla použít Heru?

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      1. 6. 2014 (18:33)

      🙂 Jedině Heru máslovou!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Janusa napsal:
    1. 6. 2014 (17:01)

    Tak vyzkoušeno, byla báječná s rebarborou a jahodami, tak jsem dnes pekla už druhou 🙂 Jen se chci zeptat, co by se stalo, kdybych použila místo přepuštěného másla jenom máslo rozpuštěné? Srazilo by se to? Nechci to zkoušet, bylo by mi líto surovin 🙂 Hezký den a děkuji za recept!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      1. 6. 2014 (17:05)

      Nestalo by se vůbec nic, jde jen o to, že přepuštěné máslo má výraznější chuť. Jinak se dá použít jen rozpuštěné máslo nebo třeba řepkový olej.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Janusa napsal:
      1. 6. 2014 (21:11)

      Tak to je bezva, pokud budu někdy chvátat, tak to půjde i tak 🙂 Děkuji 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Cucinare con Amore napsal:
    31. 5. 2014 (07:54)

    Krásně nadýchané 🙂 Jen kousnout 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Janusa napsal:
    30. 5. 2014 (13:00)

    Jdu na to, dostala jsem čerstvá vajíčka, na zahradě rebarbora a jahody, muž kupuje máslo… co víc si přát… souhra náhod… zrovna jsem hledala recept na rebarboru, syn nemůže tvaroh, tak toto bude určitě báječná varianta! Díky a hezký víkend 🙂 Jana

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020