laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Cheesecaky ~ Dorty

Cheesecake s arašídovým máslem

24. 3. 2014

laskominy od maryny

laskominy od maryny

Pokud se řadíte ke skupině milovníků arašídového másla, tak určitě vyzkoušejte tento cheesecake. Arašídové máslo se totiž skvěle doplňuje s tvarohem. Jeho chuť můžete ještě zvýraznit přidáním špetky mořské soli.

Křehké těsto
130 g hladké mouky
20 g kakaa
45 g moučkového cukru
75 g vychlazeného másla
1 žloutek
špetka soli
2 až 3 lžíce ledové vody

Prosátou mouku, kakao a cukr promícháme se solí, přidáme do ní vychlazené máslo nakrájené na malé kousky, žloutek a velmi rychle zpracujeme těsto připomínající drobenku. Po lžících do těsta přidáváme vodu, dokud nevznikne hladké těsto. Pracujeme rychle, aby máslo příliš nezměklo, o to křehčí potom bude výsledné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme 30 minut chladit v ledničce.

Vychlazené těsto rozválíme a vložíme na dno dortové formy o ∅ 23 cm vyložené pečicím papírem. Těsto propícháme vidličkou, položíme na ně pečicí papír a nasypeme zátěž (fazole, keramzit, speciální keramické kuličky), aby se těsto při pečení nevypouklo. Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 170°C s horkovzduchem, poté vyjmeme zátěž a dopečeme ještě dalších 10 až 15 minut při stejné teplotě. Upečený korpus necháme lehce vychladnout na roštu.

Suroviny na cheesecake
4 vrchovaté lžíce arašídového másla
750 g tvarohu
(v kostkách)

3 vejce

1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka (365 g)

1 lžíce bramborového škrobu

1 lžíce hladké mouky

Tvaroh 3x pomeleme na mlýnku na maso nebo jej můžete také posekat ve food processoru, tvaroh bude jemnější a hladší, ale nebude tak řídký, jako ten ve vaničkách.

Do tvarohu zamícháme postupně vejce jedno po druhém, kondenzované mléko a sypké suroviny. Tvaroh nešlehejte, aby se do něj nedostalo příliš mnoho vzduchu. Lehce vychladlý korpus z křehkého těsta potřeme po celé ploše arašídovým máslem a na něj nalijeme tvarohovou směs.

Na spodní příčku trouby umístíme hlubší plech, na který nalijeme vařící vodu. Cheesecake pečeme přibližně 80 minut na střední příčce trouby při teplotě 140°C bez horkovzduchu. Upečený koláč by měl na povrchu lehce pružit. Po upečení koláč necháme chladnout v pootevřené vypnuté troubě 1 hodinu, poté jej vytáhneme a na chladném místě jej necháme odležet ještě alespoň 5 hodin. 

laskminy od maryny

laskominy od maryny

Print Friendly, PDF & Email
arašídové máslotvaroh

Related Posts

Borůvkové košíčky

Borůvkové košíčky

Mí oblíbení kolegové otevírali klenotnici na zámku v Rájci nad Svitavou, a tak jsem jim na vernisáž udělala taky takové malé „klenoty“ :-). Nová instalace je opravdu nádherná, tak jestli Vás zavedou nohy do Moravského krasu, navštivte i tento překrásný zámek, který na Vás dýchne […]

Print Friendly, PDF & Email
Makový cheesecake

Makový cheesecake

Nemáte mlýnek na mák? Nevadí! Na tenhle recept jej nepotřebujete. Mák je v cheesecaku celý – nemletý. Díky tomu je tvarohová vrstva nadýchanější než s pomletým mákem a celý navíc krásně křupe mezi zuby. Suroviny na korpus 150 g světlých sušenek (např. máslové Opavia) 75 […]

Print Friendly, PDF & Email
Karamelový cheesecake s borůvkami

Karamelový cheesecake s borůvkami

Nepečený karamelový cheesecake v krustě z křehkého těsta vymazané čokoládou a zasypaný čerstvými borůvkami – tak to vzniklo na narozeninovou oslavu jednoho kamaráda. Tak moc nám chutnal, že jsem jej hned další den udělala i do krásné kavárny V Melounovém cukru, kde se také moc […]

Print Friendly, PDF & Email

Makový chléb
Citronový chléb s tymiánem

8 komentáře k “Cheesecake s arašídovým máslem”

  • Veru napsal:
    7. 4. 2022 (06:07)

    Velice děkuju hlavně za ten postup pečení, takhle nízkou teplotu bych sama od sebe asi nedala, ale výsledek byl famózní, všichni se ptali po receptu. Jinak proveden malý neškodný upgrade – v obchodě jsem narazila na karamelové kondenzované mléko… 😍

    Odpovědět
  • Cruxitka napsal:
    30. 11. 2018 (07:15)

    Zdravím, myslíte, že by se dalo místo spodního křehkého těsta udělat klasické sušenkové? Děkuji. Jitka

    Odpovědět
    • Anonymní napsal:
      30. 11. 2018 (17:23)

      Samozřejmě, můžete.

      Odpovědět
  • Stepanka_Corculum napsal:
    18. 7. 2016 (09:52)

    Vypadá opravdu chutně 🙂 BLOG Corculum♥

    Odpovědět
  • Anonymní napsal:
    10. 4. 2016 (10:17)

    Krásný den, cheesecake vypadá skvěle. Ráda bych ho ale udělala s krustou až do vrchu formy. Podaří se mi to s tímto těstem? Děkuji 🙂

    Odpovědět
    • Maryna napsal:
      10. 4. 2016 (10:21)

      Mělo by to jít, ale musíte si udělat víc těsta.

      Odpovědět
  • Anonymní napsal:
    23. 11. 2014 (19:06)

    minuly tyden jsem ho pekla a skvely, druhy den se krasne rozlezel. urcite jsem ho nedelala naposled. a vzhled byl jako u tebe na fotkach, uplne profi 🙂 diky, monika

    Odpovědět
  • Cucinare con Amore napsal:
    24. 3. 2014 (20:50)

    Hmm koukám dort od dortíku výstavnější kousky :))

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020