pátek 21. srpna 2020

Pistáciové sušenky




Variace na máslové sušenky, jeden z nejoblíbenějších receptů na tomto blogu, tentokrát se zelenými nesolenými pistáciemi. Sušenky jsou křehké a výrazně máslové. Pistácie můžete nahradit i jinými oříšky, rozinkami, sušenými brusinkami...

Suroviny na cca 50 sušenek
275 g hladké mouky
200 g změklého másla
60 g moučkového cukru
100 g zelených nesolených pistácií


Všechny přísady zpracujeme na vále v hladké těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme válečky o průměru 5 cm. Válečky zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně půl hodiny, ale klidně i celou noc, vychladnout v ledničce.

Válečky rozkrájíme na plátky silné asi 5 mm, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi plátky necháme větší rozestupy, těsto při pečení naskočí.

Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 10 minut. Po upečení necháme sušenky ještě 5 minut odležet na plechu a poté je přeneseme vychladnout na rošt. Před podáváním je můžeme lehce pocukrovat.





Žádné komentáře: