pátek 16. listopadu 2012

Toustové rolky

foto by Lucie
Další recept z naší bratránkovsko-sestřenkovské akce. K sladkým řezům jsem vyrobila místo jednohubek tyto toustové rolky. Naplnit je můžete čímkoli, co Vás napadne. Nemusíte je ani smažit, srolovaný toust stačí zabalit do potravinářské folie a nechat takto ztuhnout. 

Na 8 rolek potřebujeme
8 plátků toustového chleba (lepší jsou větší - americký typ)
bazalkové pesto
parmezán nebo sýr typu Grana (např. Gran Moravia)
cheddar
sušená rajčata
šunka
proužky dýně upečené s bylinkami
2 vejce
sušená bazalka, tymián, červená mletá paprika, barevný mletý pepř
tuk na smažení


1. Z plátků toustového chleba okrájíme kůrku a rozválíme je válečkem natenko.
2. Plátek potřeme pestem a poklademe různými náplněmi – parmazánem se sušenými rajčaty, šunkou a dýní, cheddarem a dýní ...
3. Plátek chleba srolujeme  a položíme jej koncem dolů, aby se rolka nerozmotala.
4. Vejce našleháme, na prkénko nebo talíř nasypeme sušené bylinky, případně papriku nebo pepř. Rolku obalíme ve vejci a následně v koření. 
5. Smažíme na pánvičce v malém množství tuku. 
6. Rolky necháme oschnout na papírové utěrce a následně úplně vychladnout. Nakrájíme je na tenké plátky.



13 komentářů:

Madla řekl(a)...

Teda, vážně dobrý nápad! Určitě bych vyzkoušela variantu s čedarem a dýní, ta mě fakt láká :-)

Mery13 řekl(a)...

Jooovaj, fantastický nápad, dík za inšpiráciu. Tvoje rolky vyzerajú veľmi luxusne.

Anonymní řekl(a)...

To je nápad, díky za něj.

Iv G řekl(a)...

sliny se mi sbíhají jen při pohledu na obrázky :-))... a dýně mám ve sklepě ještě taky - zkusím,

Biba řekl(a)...

to je výborný nápad :)

Maryna řekl(a)...

Děkuji a jsem ráda, že Vás rolky tak zaujaly. Budu ráda, když se v diskuzi pochlubíte s vlastními variacemi.

Health - food - sport řekl(a)...

Naprosto ideální silvestrovské pohoštění! :-) Miluju tvuj blog!

Maryna řekl(a)...

Tak to je skvělé! Budu se snažit dál.

Anonymní řekl(a)...

Parádní nápad, v neděli se bude hodit. Ale chci se zeptat jestli je lepší udělat je v den spotřeby nebo se může dělat den předem? Lenka

Maryna řekl(a)...

Doporučuji raději čerstvé, až v den podávání.

Anonymní řekl(a)...

Děkuji:-)

Anonymní řekl(a)...

chtěla bych se zeptat, zda to jde i zapéct, v troubě a tak se vyhnout smažení na oleji?

Maryna řekl(a)...

Milý anonyme, nevím, nezkoušela jsem to, prosím.