laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Serniky

Tvarohový koláč s kokosovou peřinou

16. 5. 2012



Recept na tento „sernik“ patří opět mezi ty náročnější, zvláště mletí tvarohu, ale výsledek stojí za to. V originále na stránce Moje wypieki se jmenuje „rafinovaný“ a opravdu takový je – vláčný, křehký a vlhký díky šlehačce, která se do něj přidává. Třeba Vám má slova potvrdí i ti, kteří jej jedli předminulou sobotu na koštu nakládaných hermelínů, kde byl tento tvarohový koláč cenou pro vítěze.

Tvarohové těsto
1 kg tvarohu
5 vajec
300 g krupicového cukru
50 g dětské krupičky
200 g másla
1 balení vanilkového pudingu
10 g vanilkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
špetka soli

Tvaroh 3x pomeleme v mlýnku na maso, aby byl koláč jemnější.

Máslo utřeme do nadýchané pěny a postupně do něj zatřeme všechen tvaroh, až vznikne kyprý krém.

Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny a velmi krátce je zašleháme do tvarohové masy. Postupně do ní zašleháme také krupičku, puding a vanilkový cukr.

Zvlášť ušleháme sníh z bílků se špetkou soli a šlehačku ze smetany. Oboje opatrně zamícháme do tvarohové masy tak, aby bílkový sníh ani šlehačka příliš nespadly.

Čtvercovou formu o rozměru 23 x 23 cm nebo kulatou formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a na dno položíme pečicí papír. Pokud má forma odnímatelné dno, celou ji dobře omotáme alobalem tak, aby se do ní spoji nedostala voda.Těsto nalijeme do formy, povrch uhladíme a formu přikryjeme alobalem. Položíme ji na větší hlubší plech, do něj nalijeme vařící vodu tak, aby dosahovala do ⅓ výšky formy. Pečeme 25 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Během pečení připravíme kokosovou posypku.

Kokosová posypka

125 g strouhaného kokosu

1 žloutek

40 g másla

100 g moučkového cukru

2 lžíce kysané smetany

20 g hladké mouky

Všechny suroviny utřeme a rozdrobíme je rukou na předpečený koláč. Opět přikryjeme alobalem, aby kokos příliš neztmavl, a pečeme při stejné teplotě dalších 35 minut.

Po upečení troubu vypneme, formu vytáhneme z vodní lázně, vrátíme ji do trouby, u které necháme trošinku pootevřená dvířka a koláč takto necháme chladnout nejlépe celou noc.

Print Friendly, PDF & Email
kokostvaroh

Related Posts

Dort Raffaello

Dort Raffaello

Přemýšlela jsem co udělat z bílků, které se v mrazničce rozmnožily do několika krabiček, a jako by zafungovala telepatie a má oblíbená Dorota z Moich wypieków zveřejnila recept na tento dortík. Chuť na něco z kokosu již několik dní + bílky = jasná volba co […]

Print Friendly, PDF & Email
Borůvkové košíčky

Borůvkové košíčky

Mí oblíbení kolegové otevírali klenotnici na zámku v Rájci nad Svitavou, a tak jsem jim na vernisáž udělala taky takové malé „klenoty“ :-). Nová instalace je opravdu nádherná, tak jestli Vás zavedou nohy do Moravského krasu, navštivte i tento překrásný zámek, který na Vás dýchne […]

Print Friendly, PDF & Email
Makový cheesecake

Makový cheesecake

Nemáte mlýnek na mák? Nevadí! Na tenhle recept jej nepotřebujete. Mák je v cheesecaku celý – nemletý. Díky tomu je tvarohová vrstva nadýchanější než s pomletým mákem a celý navíc krásně křupe mezi zuby. Suroviny na korpus 150 g světlých sušenek (např. máslové Opavia) 75 […]

Print Friendly, PDF & Email

Vídeňský Genuss Festival
Virgin colada tartaletky

12 komentáře k “Tvarohový koláč s kokosovou peřinou”

  • Anonymní napsal:
    18. 8. 2015 (18:17)

    Vypadá to luxusně! Chtěla bych jej zkusit upéct, ale nemám mlýnek – dalo by se mletí tvarohu něčím nahradit, např. šleháním? A doporučujete použít spíš měkký tvaroh ve vaničce nebo tvrdší, co se prodává v alobalu? Díky moc za rady! 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      18. 8. 2015 (18:43)

      Dobrý den, tvaroh rozhodně v kostkách, ve vaničkách je moc řídký. Také se nesmí moc šlehat, buď ho nemelte vůbec nebo se dá ještě posekat noži ve food processoru.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    24. 1. 2013 (20:04)

    Na Moich wypiekach nedává formu s těstem do plechu s vodou, ale nádobu s vodou dává do spodní části trouby. Můžete poradit co je lepší? Děkuji Lenka.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      24. 1. 2013 (22:06)

      Vždycky je lepší péct sernik nebo cheesecake ve vodní lázni, peče se tak rovnoměrněji a zabrání se tak popraskání nahoře. Plech s vodou na spodní příčce je spíš provizorní řešení, pokud máte formu, do které by Vám mohla natéct voda. Každopádně je potřeba v troubě vytvořit páru.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      25. 1. 2013 (07:01)

      Děkuji za bleskovou odpověď:-)

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Shraven napsal:
    26. 7. 2012 (07:23)

    Ach jo, svými krásnýmni recepty jste mě donutila podívat se na Moje Wypieki. To zas byly dlouhé večery… 😉 Zjistila jsem, že polština je velmi přátelský jazyk, i když jsem s ní nikdy předtím nepřišla do styku. U vás česky a se stejně krásnými fotkami je to samozřejmě lepší, ale stejně – díky za nový objev 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      26. 7. 2012 (18:52)

      Taký mám ten web moc ráda a chodím se tam inspirovat. A polština, zvláště na moich wypiekach, je krásná. Autorka používá hodně barvitý jazyk.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    28. 5. 2012 (11:06)

    …mela jsem to stesti a tvarohovy kolac jsem ochutnala, nejen ze jako vsechny vyrobky Mary skvele vypadal, ale on i skvele chutnal, lahodna chut tvarohu spolecne s osvezujicim kokosem byla primo luxusni…Mary, Ty jsi proste jednicka…a to leto myslim vazne…!!! 🙂 Renata

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      28. 5. 2012 (18:05)

      Díky! Zkusím se nad tou nabídkou zamyslet 😉

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Maryna napsal:
    18. 5. 2012 (05:22)

    Děkuji, vyzkoušejte a dejte případně vědět, jak Vám chutnal.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Martina napsal:
    17. 5. 2012 (08:13)

    Vyzerá úžasne…a tá rozkrojená časť, hm….Tvaroh tiež milujem, skúsim 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Cucinare con Amore napsal:
    16. 5. 2012 (07:10)

    Vypadá velmi zajímavě a navíc tvaroh naprosto miluju 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020