Vybraný příspěvek

Pečeme i v době koronaviru

Ve Velikonočním týdnu budeme mít otevřeno takto: Pondělí 12 - 16, rezervace držíme do 15 Úterý 12 - 16, rezervace držíme do 15 Stř...

středa 16. listopadu 2011

Dýňový prívarok


Na Slovensku je tato příloha populárnější než u nás a je to škoda, protože je výborná. Dá se použít místo klasického zelí k pečenému vepřovému nebo huse.

Na 4 porce potřebujeme:
800 g dýně (já použila máslovou)
1 cibuli
40 g másla
1 lžíci třtinového cukru
1 lžíci hladké mouky
sůl, pepř, ocet, cukr na dochucení

Dýni oloupeme a zbavíme semínek. Nastrouháme ji na hrubším struhadle.

Cibuli nakrájíme na drobno a necháme ji zesklovatět na másle. Přidáme lžíci cukru a chvilku mícháme dokud se nerozpustí.

Na takto připravený základ dáme nastrouhanou dýni. Trochu ji podlijeme vodou, osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka.

Podušenou dýni zaprášíme moukou a dobře zamícháme. Dochutíme solí, pepřem, případně i octem a cukrem.




Žádné komentáře: