Krásně křupavé, voňavé a ještě teplé bulky na snídani nemusí být jen sen! Děsí Vás představa, že vstáváte ráno v 5 a zaděláváte na ně těsto? Tak to nemusí. Tyto bulky připravíte večer, přes noc je necháte kynout za studena a ráno je jen dáte upéct do trouby a za chvilku máte báječnou snídani.
Na 12 bulek potřebujeme:
500 g hladké mouky
25 g másla
200 ml mléka
7 g sušených kvasnic
1 až 2 lžičky soli
1 vejce
mák, sezam nebo strouhaný sýr na ozdobu
Večer smícháme všechny suroviny a uhněteme hladké těsto, které rozdělíme na 12 stejných dílů.
Z každého dílu zformujeme bochánek, který položíme na plech vyložený pečicím papírem. Bochánky na plechu trochu zploštíme, přikryjeme utěrkou a uložíme na noc na chladné místo, třeba do lednice nebo do špajzu.
Ráno plech přeneseme na půl hodiny do tepla. Během té doby vyhřejeme troubu na 220°C a ohřejeme si trochu mléka. Je důležité mít troubu opravdu hodně vyhřátou, po vložení plechu s bulkami zapneme u trouby ventilátor.
Bulky těsně před pečením potřeme ohřátým mlékem a můžeme je posypat mákem, sezamem nebo strouhaným sýrem.
Pečeme dozlatova 10 až 15 minut. Ihned podáváme.
Vynikající! S těstem se dobře pracuje, posyp na bulkách krásně drží a jsou jedlé i druhý den po upečení (to byla jen zkouška jedlosti, jinak si je mrazím). V případě návštěvy oceňuji, že si s předstihem v klidu připravím bulky, které čekají na hosty 🙂 Děkuju za recept. Eva
Ze dvou deci mléka mi to zanic nešlo, ale s čtvrtlitrem už to bylo hned o něčem jiném. A jako snídaňové pečivo jsou parádní.
(parádní jsou i ve verzi toastový chléb, to ale přidávám ještě polévkovou lžíci cukru navrch)
Děkuji za tip, určitě vyzkouším.
Tak tento víkend jsem je vyzkoušela a byli úpně úžasný. Moc děkuji za inspiraci. Manžel ohodnotil na 1* 🙂 Katka
Vyskúšané…perfektné 🙂
tak to je fajn, díky!
Vypadají moc fajn, já je někdy dělám podobně, ale z poloviční dávky (akorát se vejdou do remosky), bez vejce a s dvojnásobným množstvím tuku. Takže jsou vlastně úplně jiné, ale snídanová metoda (večer zadělej, ráno jen peč) to je:)