laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Muffiny, cupcakes, košíčky

Halloweenské cupcakes

26. 10. 2022

Chystáte se na halloweenskou oslavu? Přemýšlíte co na ni vzít? Zkuste dýňové cupcakes plněné povidly, ozdobené krémem ze smetanového sýru a čokoládou. Na ozdobu můžete použít cukrové zdobení Wilton, s halloweenskou tématikou jich mají hned několik variant.


Dýňové pyré
1 menší dýně hokaido nebo máslová
1 lžíce másla
špetka soli

Dýni omyjeme, rozkrojíme na polovinu a vydlabeme z ní semínka. Máslovou musíme oloupat, hokaido není potřeba, protože slupka tepelnou úpravou dostatečně změkne. Dužinu nakrájíme na kostky velké 3 cm.

V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme dýni, sůl a podlijeme asi 50 ml vody, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání 15 až 20 minut. Rozvařenou dýni rozmixujeme na pyré.


Suroviny na 12 cupcakes
180 g dýňového pyré
90 g másla
2 vejce
2 lžíce tekutého medu
130 g třtinového cukru
10 g vanilkového cukru
210 g hladké pšeničné mouky
1½ lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky jedlé sody
špetka soli
1 lžička skořice
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky mletého badyánu
větší špetka nastrouhaného muškátového oříšku
½ sklenice švestkových povidel

Do formy na muffiny o ∅ 5 cm vložíme papírové košíčky.

Máslo necháme roztopit v kastrolku a krátce vychladnout. Mouku promícháme s práškem do pečiva, sodou a kořením.

Do větší mísy dáme dýňové pyré, přidáme vejce, med a prochladlé roztopené máslo, a dobře promícháme. Přidáme oba cukry a opět promícháme. Na závěr zapracujeme do těsta připravenou mouku s kořením.

Těsto naplníme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a košíčky těstem naplníme do jejich poloviny. Do každého košíčku do středu dáme na těsto vrchovatou lžičku povidel. Pokud jsou povidla moc hustá, můžete je zředit ovocným čajem. Na povidla nastříkáme opět tenkou vrstvu dýňového těsta. Těsto na povrchu uhladíme dohladka lžičkou namočenou ve vodě.

Pečeme 25 minut v troubě vyhřáté na 180°C s horkovzduchem. Zda jsou cupcakes upečené zjistíme zapíchnutím špejle, pokud zůstane po vytažení čistá, jsou hotové. Cupcakes necháme vychladnout.


Krém
400 g smetanového termizovaného sýru (Philadelphia, Fénix)
200 g smetany na šlehání
10 g vanilkového cukru
20 g moučkového cukru

Smetanový sýr, smetanu a cukr vyšleháme na hustý krém. Nejdříve zapneme šlehač na malou rychlost, po minutě zvýšíme na plnou rychlost, šleháme cca 2 minuty, až bude krém téměř vyšlehaný, snížíme rychlost opět na nízkou a krém došleháme, aby byl dostatečně pevný, ale nepřešlehal se.

Krém naplníme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a nazdobíme povrch cupcakes. Špachtlí krém na vrcholku uhladíme na hladkou plochu.


Zdobení
80 g bílé čokoládové čočky
10 g plnotučného mléka
15 g másla
gelová barva Wilton – oranžová
cukrové zdobení Wilton Halloween

Ve vodní lázni na mírném plameni rozpustíme ⅔ čokolády s máslem a mlékem. Vyjmeme z vodní lázně a za stálého míchání přidáváme postupně zbývající čočky. Čokoláda by se měla lesknout a lehce začít tuhnout. Přimícháme do ní barvu (množství podle potřeby intenzity barvy). Takto připravenou čokoládu naplníme do jednorázového cukrářského sáčku, ustřihneme malý kousek špičky, a čokoládu nastříkáme v proužcích na cupcakes. Ozdobíme cukrovým sypáním.


Print Friendly, PDF & Email
dýněpovidla

Related Posts

Podzimní řezy

Podzimní řezy

Vláčný dýňový piškot, povidla, smetanový sýr a čokoláda. Tento dezert rozhodně bude patřit do mých TOP 10! Dýňový korpus je vláčný, nadýchaný a neskutečně voňavý a spolu s dalšími vrstvami tvoří lahodnou kombinaci. Dýňové pyré1 menší dýně hokaido nebo máslová1 lžíce máslašpetka soli Dýni omyjeme, […]

Print Friendly, PDF & Email
Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Zelňák je zaplavený oranžovou, to tam však nemají předvolební kampaň socani, ale milovníci hokkaida hody. Polévku z vařené dýně jsem dělala již několikrát, ale tato krémová varianta z pečené dýně je daleko lepší a chuťově výraznější. Suroviny 800 g dýně hokkaido nebo máslové3 lžíce olivového […]

Print Friendly, PDF & Email
Ořechové muffiny s povidly

Ořechové muffiny s povidly

Musím se přiznat, že oblíbenosti muffinů jsem nikdy moc nerozuměla – kus suchého třeného těsta, co na tom kdo vidí? Ale v návalu nějaké šílenosti jsem si koupila tubu barevných samonosných košíčků a přece je nevyhodím :-). Ve špajzu zůstalo od pečení vánočního cukroví plno […]

Print Friendly, PDF & Email

Jablečný koláč „Hasselback“
Praliné dort

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020