Vybraný příspěvek

Pečeme i v době koronaviru

Ve Velikonočním týdnu budeme mít otevřeno takto: Pondělí 12 - 16, rezervace držíme do 15 Úterý 12 - 16, rezervace držíme do 15 Stř...

pátek 28. února 2020

Tvarohová bábovka s čokoládou




Vláčná hutná třená bábovka vonící vanilkou a čokoládou.


Suroviny
150 g másla
300 g krupicového cukru
20 g vanilkového cukru
6 vajec
250 g plnotučného tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
120 g čokoládových čoček ze 70% čokolády nebo nahrubo nasekaná tabulka čokolády
380 g polohrubé mouky
15 g prášku do pečiva
špetka soli

Velkou formu na bábovku dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Máslo utřeme s cukrem do pěny, třeme cca 10 minut. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky spolu se solí vyšleháme na pevný sníh. Mouku promícháme s práškem do pečiva.

Do utřeného másla s cukrem vmícháme jeden po druhém žloutky, dokud se ten předchozí nezapracuje. Následně vetřeme tvaroh, smetanu, mouku s práškem do pečiva a čokoládu. Na závěr jen velmi lehce stěrkou zamícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a rovnoměrně rozetřeme po celé ploše.

Pečeme 45 až 50 minut v troubě vyhřáté na 175°C. Zda je již bábovka upečená, zjistíme zapíchnutím špejle, pokud zůstane čistá, můžeme ji vytáhnout z trouby. Po upečení necháme ještě chvilku vychladnout ve formě. Bábovku vyklopíme z formy na rošt a tam ji necháme úplně vychladnout. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.






1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Máslo, tvaroh, smetana, čokoláda! To musím vyzkoušet, děkuji za recept :-)