laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Masité pokrmy

Paštika z kachních jater s černorybízovým želé

15. 6. 2015

Občerstvení na degustaci přírodních vín Víno není vinno si žádalo něco extra, tak jsem chtěla i klasickou játrovou paštiku něčím ozvláštnit. Kachna se dobře snoubí s ovocem, tak padla volba na černý rybíz a želé z něj. Volba to byla asi dobrá, protože se po ní zaprášilo jako první. Černý rybíz můžete nahradit i lesním ovocem, to už jsem také vyzkoušela.

Suroviny
15 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka
2 stroužky česneku
500 g kachních jater
100 ml portského vína
125 g másla
40 ml smetany na vaření
20 g blanšírovaných mandlí
čerstvý tymián a estragon
sůl
pepř

Máslo a olej rozehřejeme ve větší pánvi na středním plameni, přidáme šalotku a dvě minuty ji restujeme, poté přihodíme stroužky česneku rozdrcené nožem a lístky čerstvého koření. Přidáme očištěná játra a restujeme další minutu. Přilijeme portské a vaříme, dokud se tekutina neodpaří a játra nebudou úplně hotová.

Během restování jater postříkáme formu na biskupský chlebíček lehce vodou a vyložíme ji potravinářskou fólií, kterou dobře přimáčkneme k formě a uhladíme.

Játra rozmixujeme s máslem a smetanou dohladka, dochutíme pepřem a solí. Do vzniklé směsi zamícháme mandle nasekané na menší kousky. Paštiku rovnoměrně rozetřeme po celé ploše formy a na povrchu ji uhladíme. Dáme chladit na 2 hodiny do ledničky.

Černorybízové želé
200 g černého rybízu
(může být mražený)

1 lžíce třtinového cukru

10 g plátkové želatiny

Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby nabobtnala. Připomíná potom zmačkaný igelitový sáček.

Stopek zbavený černý rybíz dáme do kastrolku, přidáme cukr a 2 lžíce vody. Vaříme 5 minut. Následně propasírujeme přes sítko. Vzniklé pyré vrátíme do kastrolku, opět lehce ohřejeme, kastrolek sundáme z hořáku a rozmícháme v něm želatinu, ze které předem vymačkáme přebytečnou vodu. Necháme lehce vychladnout. Když směs začne tuhnout, nalijeme ji na vychlazenou paštiku. Formu opět vrátíme minimálně na hodinu (nebo dokud dostatečně neztuhne želé) do ledničky.

Před podáváním paštiku spolu s potravinářskou fólií vytáhneme z formy a krájíme ji na tenké plátky. Nejlépe chutná s domácí kváskovou bagetou nebo s ořechovým chlebem.

Print Friendly, PDF & Email
černý rybízjátra

Related Posts

Red berries curd

Red berries curd

Závisláci na lemon curd, stejně jako já, můžou zkusit změnu – red berries curd. Původně jsem tedy chtěla vyrobit tento krém jen z ostružin, ale bylo jich už málo, tak jsem k nim přihodila ještě další červené bobuloviny a vznikla tahle pikantní lehce nakyslá nádhera. […]

Print Friendly, PDF & Email
Černorybízová zmrzlina

Černorybízová zmrzlina

Na návštěvu měla přijít jedna malá milovnice zmrzliny a všech odstínů růžové barvy, tak jsem přemýšlela, jakou zmrzlinou bych jí udělala radost a volba padla na poslední pytlík černého rybízu v mrazničce. Bohužel jí tentokrát zmrzlina moc nejela, ale zato kefírová bublanina s červeným rybízem podle Dity […]

Print Friendly, PDF & Email
Makovo-citronový dort s rybízovým krémem

Makovo-citronový dort s rybízovým krémem

Tuli měla narozeniny a tohle byl dort pro ni! Oslava to byla velkolepá a bujará 🙂 a tenhle makovo-citronový dort měl velkou konkurenci v cheesecaku z mascarpone s brusinkovým želé a karamelizovanými pistáciemi. Za mě ten večer vyhrál cheesecake a o recept na něj musím […]

Print Friendly, PDF & Email

Lilkový quiche
Vinná klobása s medvědím česnekem

2 komentáře k “Paštika z kachních jater s černorybízovým želé”

  • Anonymní napsal:
    15. 6. 2015 (16:30)

    Dobry den, kde prosim kupujete kachni jatra? Dekuji. Jana

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      15. 6. 2015 (18:08)

      V Brně mají čerstvá ve Steinexu, jinak mražená třeba v Tescu.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020