laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Cukroví

Zázvorky II.

12. 12. 2013

Zázvorky nadýchané jako rakvičky se některým moc nedaří, tak přidávám recept na jinou variantu. Tyto jsou křupavé a připomínají spíše sušenky. Jsou z třeného těsta, které je hutné a jen lehce lepivé, díky tomu se s ním dobře pracuje. Nejlépe chutnají, když do nich přidáte i čerstvý zázvor.

Suroviny na 130 ks

480 g hladké mouky

3 vejce

200 g moučkového cukru

1 lžička másla

3 g amonia

40 g čerstvého zázvoru + 1 lžička sušeného zázvoru nebo jen 3 lžičky sušeného zázvoru (může být i více, podle chuti)

Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno, vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu.

Všechny suroviny smícháme a společně je třeme v robotu asi 2 minuty. Vznikne hutné, lehce lepivé těsto. To rozválíme na plát silný 4 mm, snažíme se těsto co nejméně podsypávat hladkou moukou. Vykrajujeme zázvorkové tvary a klademe je obráceně, tedy horní stranou dolů, na plech vyložený pečicím papírem. Zázvorky necháme 12 hodin zaschnout.

Pečeme cca 15 minut v horkovzdušné troubě vyhřáté na 155°C. Zázvorky potřebují minimálně týden na odležení v uzavřené nádobě.

Print Friendly, PDF & Email
Vánoce

Related Posts

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Jemné a úžasně křehké, to jsou klasické sušenky s výraznou máslovou chutí. Potřebujete na ně jen tři základní suroviny, ale ozvláštnit je můžete citronovou kůrou, kořením, kakaem nebo vanilkou, jako v tomto receptu. Sušenky peču na perforované silikonové podložce, třeba od Silikomart. Při pečení se […]

Print Friendly, PDF & Email
Zázvorky

Zázvorky

Recept na tyto zázvorky stále vede z těch mnoha, které jsme doma postupně nasbírali. Svou konzistencí po upečení totiž připomínají rakvičky. Zázvorky jsou nadýchané, jemné a křehké. Není potřeba je nechat několik dnů uležet, jsou chutné hned po upečení a výborně se hodí k vínu. […]

Print Friendly, PDF & Email
Lebkuchen – perníčky

Lebkuchen – perníčky

Tak co? Pardubický perník nebo Nürnberger Lebkuchen? Já tedy hlasuji pro ty druhé a díky kamarádce, která mě jimi zásobuje každé Vánoce (děkuji, Evko), jsem jich vyzkoušela již pěknou řádku. Norimberské perníčky jsou měkké, nejčastěji kulaté, dole pod perníčkem je oplatkový papír a perníček bývá […]

Print Friendly, PDF & Email

Brusinková hnízda
Pšeničný chléb s bramborami

10 komentáře k “Zázvorky II.”

  • Anonymní napsal:
    4. 12. 2014 (08:57)

    Lze něčím nahradit amonium? Děkuji. Pavla

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      4. 12. 2014 (09:00)

      Možná vinným kamenem, ale nezkoušela jsem.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      5. 12. 2014 (09:14)

      a kde se dá amonium sehnat? Nejlépe v brně? Děkuji. pavla

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      5. 12. 2014 (09:19)

      Třeba v drogérii na Orlí. Jmenuje se to také cukrářské droždí.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      5. 12. 2014 (12:35)

      Děkuji moc 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    9. 11. 2014 (09:11)

    Odkud máte ty suprové vykrajovátka? 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      9. 11. 2014 (11:24)

      Kromě té klasické zázvorkové, kterou mám už hodně dlouho, jsou ty ostatní asi z Vánočních trhů ze Zelňáku v Brně od Malátkových.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Esmé (Kulturní kulinárium) napsal:
    15. 12. 2013 (14:02)

    To je už několikátý recept na zázvorky, co za poslední dobu čtu – a zase úplně jiný 🙂 Já do těsta přidávala med, hrozně blbě se s ním pracovalo, ale výsledek byl super.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    13. 12. 2013 (20:39)

    Místo čerstvého zázvoru používáme jemně pokrájený kandovaný zázvor a po upečení ještě horké zazvorky potíráme žloutkem rozmíchaným v mléce. Krásně se pak lesknou.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      14. 12. 2013 (21:15)

      Díky za tip.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020