laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Bezmasé pokrmy

Pomazánka z červené řepy a cizrny

30. 9. 2013

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny
Světlejší pomazánka je s majonézou

„Mám upečenou červenou řepu a uvařenou cizrnu. Co s tím? Jo a musí to být rychlé a jednoduché“ – s takovým dotazem se na mě obrátila kamarádka Jola. Tak vznikla tahle pomazánka. No, a protože pečenou červenou řepu miluji, tak jsem ji hned také vyzkoušela. Na rozdíl od Joly jsem si práci trochu ulehčila a použila cizrnu z plechovky. No a při pohledu na pomazánku a pozůstatky červené řepy v kuchyni mi už hlavou běžela jen písnička Život je tak růžovej… 🙂

Suroviny
4 menší červené řepy
240 g uvařené cizrny (1 plechovka)
1 až 2 stroužky česneku
mletý kmín (může být i římský)
sůl
pepř
majonéza

Červenou řepu dobře odrhneme ve vodě kartáčkem, položíme ji na alobal, lehce zakápneme olivovým olejem, posolíme a alobal zabalíme. Takto si připravíme všechny čtyři řepy. Pečeme 1 až 1½ hodiny v troubě vyhřáté na 180°C až 200°C. Po upečení necháme řepu úplně vychladnout zabalenou v alobalu. Upečená řepa vydrží několik dnů, můžete si ji tedy upéct předem, já ji obvykle přihazuji do trouby, kdykoli peču něco jiného.

Vychladlou červenou řepu oloupeme a rozkrájíme ji na menší kousky, přidáme k ní cizrnu (bez nálevu) a rozmixujeme ji. Dochutíme rozetřeným česnekem, kmínem, solí a pepřem, případně majonézou.

Pomazánka byla výborná na tmavém chlebu s troškou kozího sýra a pažitkou.

Print Friendly, PDF & Email
červená řepapomazánky

Related Posts

Toustové rolky

Toustové rolky

foto by Lucie Další recept z naší bratránkovsko-sestřenkovské akce. K sladkým řezům jsem vyrobila místo jednohubek tyto toustové rolky. Naplnit je můžete čímkoli, co Vás napadne. Nemusíte je ani smažit, srolovaný toust stačí zabalit do potravinářské folie a nechat takto ztuhnout.  Na 8 rolek potřebujeme […]

Print Friendly, PDF & Email
Zimní krémová polévka

Zimní krémová polévka

Krémová polévka ze zeleniny, kterou teď v zimě najdete v každém obchodě – dýně, červena řepa, celer a petržel. Barva sice moc lákavá není, ale chuť určitě ano, tedy pokud máte rádi dýni a řepu. Do polévky jsem použila zeleninu v poměru ⅖ dýně a po ⅕ […]

Print Friendly, PDF & Email
Chłodnik litewski

Chłodnik litewski

Chłodnik litewski je polévka, která se servíruje studená, a tak se ideálně hodí do těchto tropických veder. Češi příliš studeným polévkám neholdují a červené řepě také ne, ale těm co ji mají rádi, vřele doporučuji, protože chłodnik je fakt osvěžující. Chłodnik je litevského původu, do […]

Print Friendly, PDF & Email

Pečená rajčata s balsamikem a mozzarellou
Košíčky s ovocným krémem a karamelovými kuličkami Lindor

4 komentáře k “Pomazánka z červené řepy a cizrny”

  • Madla napsal:
    1. 10. 2013 (18:31)

    Mňam, cizrnu mám uvařenou, řepu v lednici, tak ji asi zítra spáchám. Červenou řepu i cizrnu totiž miluju!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      3. 10. 2013 (06:56)

      Ty naše stejné chutě! 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Martina F napsal:
    30. 9. 2013 (16:25)

    Výborně, děkuji za tip na dnešní večeři. 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      30. 9. 2013 (19:26)

      Snad bude chutnat .

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020