laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Zmrzliny

Tvarohovo-jahodová zmrzlina II.

5. 7. 2012

Druhá varianta tvarohovo-jahodové zmrzliny čili strawberry cheesecake ice cream. Tato varianta je daleko jednodušší a rychlejší na přípravu, než ta předchozí. Všechny suroviny, nejlépe vychlazené z ledničky, se naházejí do mixéru, potom se jen přelijí do zmrzlinovače a je téměř hotovo. Už přidáte jen nakrájené jahody a polámané sušenky, aby připomínala ještě víc cheesecake, a můžete mlsat. Recept je kombinací z několika stránek.

Suroviny
250 g měkkého tvarohu
200 g jahod
180 g kysané smetany
125 ml sladké smetany
100 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy

Všechny suroviny rozmixujeme, přelijeme je do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu k němu.

200 g jahod
60 g sušenek
(použila jsem máslové)

Jahody nakrájíme na menší kostičky, sušenky rozdrobíme a cca 5 minut před koncem míchání oboje přisypeme do zmrzlinovače.

Zmrzlinu můžete vyrobit i bez zmrzlinovače. Připravenou směs nalijeme do uzavíratelné nádoby a vložíme do mrazničky a cca po 30 minutách musíme vždy dobře prošlehat, dokud směs dostatečně nezmrzne.

Print Friendly, PDF & Email
jahodytvaroh

Related Posts

Borůvkové košíčky

Borůvkové košíčky

Mí oblíbení kolegové otevírali klenotnici na zámku v Rájci nad Svitavou, a tak jsem jim na vernisáž udělala taky takové malé „klenoty“ :-). Nová instalace je opravdu nádherná, tak jestli Vás zavedou nohy do Moravského krasu, navštivte i tento překrásný zámek, který na Vás dýchne […]

Print Friendly, PDF & Email
Makový cheesecake

Makový cheesecake

Nemáte mlýnek na mák? Nevadí! Na tenhle recept jej nepotřebujete. Mák je v cheesecaku celý – nemletý. Díky tomu je tvarohová vrstva nadýchanější než s pomletým mákem a celý navíc krásně křupe mezi zuby. Suroviny na korpus 150 g světlých sušenek (např. máslové Opavia) 75 […]

Print Friendly, PDF & Email
Karamelový cheesecake s borůvkami

Karamelový cheesecake s borůvkami

Nepečený karamelový cheesecake v krustě z křehkého těsta vymazané čokoládou a zasypaný čerstvými borůvkami – tak to vzniklo na narozeninovou oslavu jednoho kamaráda. Tak moc nám chutnal, že jsem jej hned další den udělala i do krásné kavárny V Melounovém cukru, kde se také moc […]

Print Friendly, PDF & Email

Tvarohovo-jahodová zmrzlina I.
Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta

7 komentáře k “Tvarohovo-jahodová zmrzlina II.”

  • Barča Písecká napsal:
    16. 4. 2013 (17:49)

    Musím všem doporučit! Zmrzlinu jsem udělala včera a dneska už je všechna snědená 🙂 S konzumací nám pomohla i návštěva, která si kromě plného bříška odnesla také odkaz na tyto stránky…Maryně patří velký obdiv, protože díky ní dokážu i já, čtrnáctiletá holka, připravit plnohodnotná jídla pro celou rodinu. Tak hodně štěstí do další tvorby!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      16. 4. 2013 (21:18)

      Milá Báro, musím říct, že Tvůj komentář mě upřímně dojal. Moc a moc děkuji a přeji hodně úspěchů v kuchyni a slibuji, že se budu snažit dál přidávat na blog nové recepty.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Madla napsal:
    5. 7. 2012 (12:07)

    Tak to je supr důpr! A ty kousky sušenek tam vypaddají vážně sexy 🙂 Že bych místo zamýšleného jahodového sorbetu s bazalkou vyrobila tuhle zmrzku? Všechno doma mám …
    ty mě umíš vždycky tak krásně nalákat!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      5. 7. 2012 (21:01)

      Já hlasuji pro sorbet s bazalkou, protože by mě zajímalo, jaké to je! Ale asi pozdě, co?

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Madla napsal:
      7. 7. 2012 (12:39)

      Tak bohužel než došlo na sorbet, dítko a manžel objevili pracně uschované jahody a zbyla jen malá mistička 🙁 Ale v pondělí dojdu k trhovcům pro jahodový nášup a ten sorbet bude, obě mé bazalky se v těch vedrech totiž náramně činí 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Cucinare con Amore napsal:
    5. 7. 2012 (11:05)

    Tak tentokrát musím jak jinak než pochválit skvělé a nápadité fotky!!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      5. 7. 2012 (20:31)

      Jano, díky, ale byla to fuška! Prťata jsem musela uplatit, a to nejen zmrzlinou, aby mi pózovala. 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020