laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky bílá čokoláda citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Cheesecaky ~ Dorty

Makový cheesecake

16. 3. 2014

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Nemáte mlýnek na mák? Nevadí! Na tenhle recept jej nepotřebujete. Mák je v cheesecaku celý – nemletý. Díky tomu je tvarohová vrstva nadýchanější než s pomletým mákem a celý navíc krásně křupe mezi zuby.

Suroviny na korpus

150 g světlých sušenek (např. máslové Opavia)

75 g másla

Dno dortové formy o ∅ 23 cm vyložíme pečicím papírem.

Máslo roztopíme a necháme lehce vychladnout. Mezitím rozemeleme nebo rozdrtíme sušenky, přidáme máslo a promícháme. Směs přendáme do formy, rozložíme po celé ploše a rovným dnem skleničky dobře umačkáme. Formu dáme na 10 minut do mrazničky.

Suroviny na cheesecake

750 g tvarohu (raději v kostkách)

3 vejce

150 g moučkového cukru

30 g celého modrého máku

45 g bramborového škrobu

20 g hladké mouky

špetka soli

Během chlazení korpusu si připravíme tvarohovou směs.

Tvaroh 3x pomeleme na mlýnku na maso nebo jej můžete také posekat ve food processoru, tvaroh bude jemnější a hladší, ale nebude tak řídký jako ten ve vaničkách.

Mouku prosejeme se škrobovou moučkou a promícháme s mákem a solí. Tvaroh rozmícháme metličkou s vejci a cukrem dohladka, za stálého míchání přisypáváme připravené sypké suroviny. Do směsi se nesmí dostat moc vzduchu, mícháme tedy jen velmi krátce. Připravenou tvarohovou směs nalijeme na vychlazený korpus, na povrchu uhladíme a pečeme přibližně 80 minut na střední příčce trouby při teplotě 120°C bez horkovzduchu. Na spodní příčku trouby umístíme hlubší plech, na který nalijeme vařící vodu, protože cheesecake potřebuje při pečení vlhko, aby se upekl rovnoměrně a na povrchu nepopraskal. Upečený koláč by měl na povrchu lehce pružit.

Suroviny na polevu

200 g kysané smetany

2 lžíce vanilkového cukru

Všechny suroviny promícháme. Polevu rozetřeme na upečeném cheesecaku a uhladíme ji. Z trouby vytáhneme plech s vodou, vrátíme do ní koláč a pečeme ještě 10 až 15 minut.

Po upečení vypneme troubu, pootevřeme dvířka a koláč necháme hodinu chladnout v troubě. Následně jej vytáhneme z trouby a na chladném místě jej necháme stydnout 12 hodin.

laskominyodmaryny

Print Friendly, PDF & Email
máktvaroh

Related Posts

Borůvkové košíčky

Borůvkové košíčky

Mí oblíbení kolegové otevírali klenotnici na zámku v Rájci nad Svitavou, a tak jsem jim na vernisáž udělala taky takové malé „klenoty“ :-). Nová instalace je opravdu nádherná, tak jestli Vás zavedou nohy do Moravského krasu, navštivte i tento překrásný zámek, který na Vás dýchne […]

Print Friendly, PDF & Email
Makový dort s krémem z bílé čokolády

Makový dort s krémem z bílé čokolády

Mák prostě můžu a příbuzná žijící v cizině, kde si ho moc dopřát nemůže, taky. Takže pokaždé, když přijíždí do ČR a má přijít na návštěvu, děláme nějakou makovou buchtu. Tentokrát jsem se nechala inspirovat opět stránkou Moje wypieki a upekla makový dort s krémem […]

Print Friendly, PDF & Email
Makový dort s pečenými švestkami a karamelizovanými ořechy

Makový dort s pečenými švestkami a karamelizovanými ořechy

V posledním čísle časopisu Gusto, vydávaného Billou, najdete i můj recept na podzimní makový dort s blumami. Tak si ho můžete přečíst i tu v pozměněné verzi se švestkami. Makový korpus 250 g změklého másla20 g vanilkového cukru140 g třtinového cukrukůra z jednoho citronu1 lžíce […]

Print Friendly, PDF & Email

Velikonoční koláč s arašídovým máslem a mořskou solí
Makový chléb

27 komentáře k “Makový cheesecake”

  • Klára A. napsal:
    10. 9. 2016 (23:22)

    Muj prvni cheesecake v zivote! Jen uz asi nevyzkousim zadny jiny, tenhle je proste bomba!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    26. 6. 2016 (23:33)

    Dobrý den Maryno,

    chystám se na to – můj první cheesecake v životě. A znejistěla jsem u návodu – nechat stydnou na chladném místě. Jedině chladné místo je u nás v tomto počasí chladnička, bude to o.k. nebo to by bylo příliš prudké ochlazení? Předem moc díky za odpověď a taky za všechny skvělé recepty 🙂 Ivana

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      27. 6. 2016 (16:21)

      Nechat prvně vychladnout venku a potom dát na noc do chladničky

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      9. 7. 2016 (00:13)

      Povedl se a je moc dobrý …ostatně jako vše, co jsem od Vás zatím vyzkoušela … a v objevování a ochutnávání budu pokračovat, je toho spousta, co láká. Díky moc!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      9. 7. 2016 (04:59)

      To jsem ráda a díky.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Káťa napsal:
    9. 6. 2015 (12:33)

    Doporučuji pro všechny co váhají..
    Je vynikající.
    Většinou peču spíše pro ostatní, než pro sebe 😀 a z tohoto cheesecaku byli všichni nadšeni – včetně mě.. Opravdu výborný !!!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    17. 4. 2015 (19:57)

    vdaka za recept, kolacik je uz v rure, tak dufam, ze sa vydari:) urcite nabuduce vyskusam dalsie recepty:) mate krasny blog, len tak dalej:)
    Anna

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      20. 4. 2015 (05:26)

      Děkuji

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    22. 2. 2015 (19:45)

    Velký dík za recept, zkombinovala jsem recept na tento makový cheesecake a polevu s korpusem z Serniku s brusinkami na makovém korpusu a byla to paráda 🙂 Pro milovníka máku narozeninový dortík jako dělaný 🙂 Ještě jednou díky za skvělé nápady. Jita

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    23. 11. 2014 (19:10)

    ahoj Maryno, dneska jsem zkusila tento cheesecake (v utery jsem delala ten s arasidovym maslem :-)) a oba jsou vynikajici, moc chvalim. tady me hodne bavi krupajici mak. a nechce se mi ani verit, ze mas nejake negativni komentare, ja mam tvuj blog hrozne rada, pekla jsem uz dost veci z tveho repertoaru a vse dopadlo skvele! takze diky a jen tak dal 😉 monika

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      23. 11. 2014 (19:16)

      Díky!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    14. 10. 2014 (20:03)

    Mohla by som sa spýtať, akú značku tvarohu používate? Pretože konzistenciou byvaju odlisne a zatiaľ sa mi všetky recepty od vás vydarili a nechcem aby bol tento výnimkou 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      14. 10. 2014 (21:33)

      Používám ten v kostkách, nejčastěji z Jaroměřické mlékárny.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Veronika napsal:
    28. 9. 2014 (18:20)

    Tak jsem se do fešáka pustila a upekla ho bratrovi k narozeninám. Překvapilo mě, jak je nizoučký, ale i tak je opravdu výborný a všem chutnal, děkuji za recept 😉

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Cruxitka napsal:
    29. 5. 2014 (17:40)

    Tak už je v troubě, jsem zvědavá, jak se povede 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Martina napsal:
    17. 3. 2014 (21:57)

    Milujem Tvoj blog, tvoje recepty a tie fotky…..A stále sa teším, čo nové a dobré pridáš 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Hanka napsal:
    17. 3. 2014 (07:25)

    Marynko, jen peč, fotografuj a piš. Děláš skvělou práci! Líbí se mi že děláš dobroty z celého světa. Na svých toulkách světem jsem se setkala se všema recepty co tu děláš a je moc fajn, že i lidičky v Cesku je mohou vyzkoušet!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Martina napsal:
      17. 3. 2014 (21:57)

      A nielen v Česku… 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    17. 3. 2014 (07:22)

    Nádhera,dokoupím tvaroh a zkusím ho.Mák kluci milují a budou mít obrovskou radost.Děkuji za tenhle úžasný blog,propadla jsem mu 😀

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    16. 3. 2014 (12:13)

    Uff ten teda je, musím se přiznat že jsem Vašim laskominám propadla :-). Díky moc za recepty, zatím žádný nezklamal – trhací buchta, paní Walevská, variace na hraběnčiny řezy, rybízák se sněhem… prostě bomba :-). Zrovna teď mám v lednici připravené těsto na boží milosti, a ještě na zmiňovaný rybízový koláč se sněhem, a vy na mě s makovým cheesecakem :-)). Díky Majka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      16. 3. 2014 (15:34)

      Tak to jsem ráda, že se Vám tak daří! Občas mám totiž podle komentářů pocit, že by bylo lepší nic nedělat. Tak díky.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Unknown napsal:
      16. 3. 2014 (16:45)

      Tak teď svůj první komentář napsat opravdu musím. Tenhle blog je parádní, minimálně u čtyř pětin receptů si při čtení říkám, že je nutně musím vyzkoušet! 🙂
      Je skvělé, že jsou na nějakém blogu i recepty z polské kuchyně a celkově použité suroviny dobře sedí mým středoevropských chuťovým buňkám, třeba zrovna tenhle tvaroh s mákem. Navíc se mi hodně líbí i vizuální podoba jak jídel, tak blogu samotného, je to všechno krásně čisté.
      Tak prosím, pište dál! 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      16. 3. 2014 (18:37)

      Děkuji za reakci. To bylo spíš takové postesknutí, protože někdy je to těžké, když se objeví několik negativních reakci po sobě. To tak bývá, že většinou píší Ti nespokojení. Zatím mě to pořád baví a chmury rychle přejdou.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      18. 3. 2014 (16:24)

      Čau Maryno,
      vím, že negativní komentáře nepotěší, ale pusť to z hlavy! Tohle konec konců zažil každý, kdo už někomu něco vlastní výroby servíroval. Za sebe říkám – a to jsem starý hnidopich – recepty jsou perfektně popsané, "fotoreporty" z přípravy receptů názorné, fotky samotné nemají chybu. Pokud cítíš, že recept má nějaké úskalí, upozorníš na to. Co si víc přát? Taky je jasné, že tě to baví, a tím nás motivuješ! Tak a teď abych citovala sama sebe: "oživuješ a ozvláštňuješ" naši kuchyni. To by bylo za mě vše. Ještě jednou díky.
      Jana Kořínková

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      18. 3. 2014 (17:19)

      Díky, Jano.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Naďa napsal:
      12. 5. 2014 (22:16)

      Zrovna dnes jsem měla V melounovém cukru makový cheesecake – byl výborný, ale mák tam byl pomletý, tak nevím, zda byl od Vás (ať tak či onak, jistě ho zkusím zařadit do svého pekařského repertoáru). Přečetla jsem si i komentáře a ráda bych zde zmínila, že z Vašeho blogu jsem již vyzkoušela několik receptů a všechny dopadly výborně. Výsledek byl v podstatě stejný jako na Vašich fotografiích, z čehož je zřejmé, že Vaše recepty opravdu fungují, což rozhodně není všude pravidlem. Na Váš blog chodím pro inspiraci nejčastěji, a to nejen proto, že nové recepty se zde objevují často, jsou zajímavé a doplněné krásnými fotografiemi, ale hlavně proto, že k nim mám důvěru. Jen tak dál!
      S pozdravem Naďa

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      13. 5. 2014 (09:20)

      Tak ten můj nebyl, včera jsem tam nesla RVC. Moc děkuji.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Jablečné košíčky s jablečnou ganache
  • Polentová kaše s brynzou a slaninou
  • Cupcakes „Duchové“
  • Čokoládové sušenky s pomerančem
  • Máková bábovka se švestkami

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky bílá čokoláda citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020