pátek 1. listopadu 2013

Dýňové lívanečky


laskominyodmaryny


Dnes tu je tip na víkendovou snídani! Tyhle lívanečky z dýňového pyré budou chutnat určitě i dětem a jiným nejedlíkům dýní, protože pokud jim neprozradítě z čeho jsou, tak to zaručeně nepoznají :-) Výborně se k nim hodila švestková povidla, kysaná smetana, no a velcí mlsouni si je dávali i se šlehačkou, ale klidně je stačí posypat jen cukrem se skořicí.

Suroviny na cca 20 lívanečků
200 g dýňového pyré (z Hokaida nebo máslové)
50 g bílého jogurtu (podle hustoty dýňového pyré)
2 vejce
170 až 190 g hladké mouky
30 g rozpuštěného másla
2 lžíce moučkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

olej na smažení

Mouku prosijeme a promícháme s práškem do pečiva a solí. Pokud je dýňové pyré příliš hutné, rozmícháme je s jogurtem. Metličkou přimícháme vejce s máslem a následně cukr a po částech mouku tak, aby vzniklo hustší těstíčko.

Lívanečky smažíme na mírném plameni na malém množství oleje z obou stranách cirka 2 minuty. Podáváme teplé.



12 komentářů:

  1. Zdravím Marynko,zrovna uvažuji co se nedá z dýně udělat!! Na nic jsem nepřišla. Je to fakt božská rostlinka.Kdo jí má, neumře hladem! Tvé recepty jsou výborné!!!! Daja

    OdpovědětVymazat
  2. Juuú to vypadá zajímavě, v ledničce mám načatou dýni o víkendu určitě vyzkouším. Děkuji za tip. Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušeno? Chutnaly?

      Vymazat
    2. Vyzkoušeno do jednoho snězeno, mňamozní. Děkuji

      Vymazat
  3. Oj, ty vypdají skvěle a musejí chutnat ještě lépe. U nás se letos dýně neurodily, ale jestli na nějakou baculatou krasavici narazím, tak ji zlívanečkuju, že nebude ani vědět jak :-)

    OdpovědětVymazat
  4. právě kompotuji dýni ,,mexickou,, a zbyly mi takové odřezky , tak myslím, že na tyto lívanečky by se super hodily ♥

    OdpovědětVymazat
  5. No ty jsou! Tak tohle stopro moje děti ocení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba zaženou i ty nemoci :-)

      Vymazat
  6. Vypadají nádherně, a ta barva! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojda, já do nich přidávám ještě skořici a jsou senzační. Dobrý nápad jak na dýně :-)

    OdpovědětVymazat