laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Cheesecaky

Jahodový nepečený sernik

9. 6. 2013

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Včera byl sernik pečený a dnes tedy slíbený nepečený z druhé půlky tvarohu z Otinovsi. Tento sernik má oproti včerejšímu nadýchanou pěnovou konzistenci díky tomu, že se tvaroh šlehá společně se smetanou na šlehání. Dala jsem do něj jen 80 g cukru, tak nebyl přeslazený a chuť tvarohu a jahod byla výraznější. Někomu by mohl připadat málo sladký, tak směs po vyšlehání rozhodně vyzkoušejte a případně doslaďte. Je velmi jednoduchý a rychlý na přípravu, nepečený je i jeho podklad z máslových sušenek.


Update 23. 6.

Doporučuji použít tvaroh v kostičkách, pokud budete mít ten ve vaničkách, který je řidší, přidejte ještě 2 plátky želatiny, aby dort lépe ztuhl.

Podklad dortu

170 g sušenek (použila jsem máslové)

70 g másla

Dno dortové formy o ∅ 20 cm vyložíme pečicím papírem. Sušenky rozemeleme nebo rozdrtíme válečkem na malé kousky. Máslo rozpustíme a promícháme se sušenkami. Směs nasypeme do dortové formy a sušenky dobře přimáčkneme k jejímu dnu, nejlépe plochým dnem sklenice. Necháme ztuhnout v chladničce.

Tvarohovo-jahodová náplň

500 g tvarohu

400 g smetany ke šlehání

8 plátků želatiny

300 g jahod

80 až 120 g moučkového cukru

semínka z půlky vanilkového lusku

Želatinu dáme do misky, zalijeme ji vodou a necháme ji nabobtnat. Jahody zbavíme stopek, omyjeme je, 4 jahody si odložíme stranou a zbytek rozmixujeme na pyré. Pyré propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili peciček. Dvě lžíce pyré odebereme do kastrolku, ohřejeme ho a rozpustíme v něm vymačkanou nabobtnalou želatinu, přimícháme zbývající pyré.

Vychlazený tvaroh s cukrem šleháme 5 minut do pěny, přidáme smetanu a vanilku, dokud nezačne směs tuhnout, ale nesmí se přešlehat. Ke konci šlehání přidáme k tvarohu jahodové pyré s želatinou. Čtyři jahody rozkrájíme na plátky. Na vychlazený podklad dortu nalijeme ⅓ tvarohového krému, rozložíme na něj polovinu jahod, ty přikryjeme ⅔ tvarohového krému, na něj naskládáme zbývající jahody a ty přikryjeme poslední částí krému. Povrch dortu dobře uhladíme a dáme jej na 3 hodiny vychladit do ledničky.

Na ozdobu

100 g jahod

33 g světlého oplatku ve světlé polevě (např. Delissa bílá nebo vanilková)

Oplatek nastrouháme na jemno. Před podáváním vyjmeme dort z formy, jeho boky ozdobíme nastrouhaným oplatkem. Nahoru poklademe omyté a rozkrájené jahody.

Print Friendly, PDF & Email
jahodynepečený cheesecakeovocetvaroh

Related Posts

Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email
Silvestrovský dort s malinami a sektem

Silvestrovský dort s malinami a sektem

Silvestr v lesku zlata a luxusu? Naštěstí ani ten poslední takový nebyl, protože tohle organizované veselí moc neprožívám. Hry Dixit, Česko… to byla pohoda! Zlatem se tak blyštěl alespoň slavnostní dort. Čokoládový korpus s mandlemi proložený krémem z malin a sektu, s čokoládovým lemem a […]

Print Friendly, PDF & Email
Borůvkové košíčky

Borůvkové košíčky

Mí oblíbení kolegové otevírali klenotnici na zámku v Rájci nad Svitavou, a tak jsem jim na vernisáž udělala taky takové malé „klenoty“ :-). Nová instalace je opravdu nádherná, tak jestli Vás zavedou nohy do Moravského krasu, navštivte i tento překrásný zámek, který na Vás dýchne […]

Print Friendly, PDF & Email

Sernik s jahodami
Dort s jahodovou a rebarborovou pěnou

22 komentáře k “Jahodový nepečený sernik”

  • Unknown napsal:
    1. 9. 2013 (21:55)

    Tak vcera jsem pripravila ostruzinovou variantu a nadhera – jen se zaprasilo. Jeste jednou moc diky. Silvie

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      3. 9. 2013 (22:02)

      Mám radost! 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    23. 8. 2013 (18:58)

    Tak nakonec ztuhnul a je uzasny! Moc dekuji. Asi jsem se strachovala predcasne:) pekny vecer. Silvie

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      25. 8. 2013 (12:06)

      To jsem ráda, že se povedl 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    22. 8. 2013 (10:52)

    Ahoj Marynko, uzasne stranky, uzasne recepty. Par jsem jich uz vyzkousela a nikdy nezklamaly:) prosim ale o radu
    u tohoto serniku. Ma byt jahodove pyre pred vmichanim do tvarohove smesi vychladle? Ja jsem ho mela vlazne a zrejme kvuli tomu cela smes zridla:( soupla jsem ho do lednicky, pri nejhorsim ho zamrazim:) dekuji. Silvie

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      22. 8. 2013 (14:10)

      To je těžko poradit, kde vznikla chyba. Ten dort není ztuhlý ani po 3 hodinách v ledničce? Mohlo se stát, že želatina prošla varem a to je problém. Do tvarohu se to pyré musí zamíchat velmi vlažné, toho se ale docílí tím, že se želatina rozpustí jen v malém množství pyré a potom se do ní zamíchá ten zbytek pyré a tím se i dostatečně celá směs ochladí. Mohl být také problém v tvarohu, některé (zvláště ty ve vaničce) jsou moc řídké a to je potom potřeba přidat více želatiny, ale díky ní už nebude náplň tak nadýchaná a pěnová.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • syroovka napsal:
    14. 6. 2013 (15:12)

    Úžasný!!! Brzy zkusím:).

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • sf napsal:
    10. 6. 2013 (16:37)

    promiň mi tu hrubku, nějak mám dnes zatemněno – oprava: z mléka (of course) :-))))

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      11. 6. 2013 (06:55)

      Ahoj Soňo, vůbec nemám zkušenosti s náhražkami pro alergiky na laktózu, tak ani nemůžu poradit jestli a jak by to šlo nahradit 🙁 Děkuji za pochvalu a mějte se.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • sf napsal:
    10. 6. 2013 (16:33)

    aaaaaaach, to vypadá úžasně, škoda že je to všechno s mléka… Já většinou všechno nahradím podobnými věcmi ze sóji, kokosu apod.,ale tady je toho mléčného tolik, že kdybych to všechno nahradila, zřejmě by to ani nedrželo pohromadě 🙁

    Ale máš to Maruško kráááááásné, i celý tvůj blog je perfektní. Moc tě zdravím
    soňa z Irska

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • M.A.R.K.I napsal:
    9. 6. 2013 (20:38)

    Marynko, ty mi dáváš … hned co začnou zrát ve velkém, jdu na to … zatím mi je ozobávají kluci …. první jahůdky chutnají nejlíp …. přeju ti krásný začátek nového týdne … pa, pa Marki

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      10. 6. 2013 (06:37)

      Přímo ze záhonku jsou vždycky nejlepší 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      1. 4. 2017 (20:37)

      Serník se nedělá se želatinou!!!! Je Marynko pořádně sv Polsku zjistit recept.To co děláš je obyčejná jahodová kostka za komunistů!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      2. 4. 2017 (04:10)

      Sernik může být cokoli z tvarohu (ser biały). Nepečený musí být vždy s želatinou. Nemusíte mě opravovat.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Zrzunka napsal:
    9. 6. 2013 (11:48)

    kde se vzal název serník?:) vypadá ale krásně!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      10. 6. 2013 (06:35)

      Sernik se používá v Polsku, je to od slova ser = sýr, což je i tvaroh. Ten se v Polsku jmenuje buď ser biały nebo twaróg. Takže stejný název pro tento typ buchty mají i v Anglii, Německu… Mě se nějak nelíbí název tvarožník, který se používá u nás.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      1. 4. 2017 (20:33)

      Je to z polštiny.Tvaroh je serek.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      2. 4. 2017 (04:13)

      Díky anonyme, ale doporučuji číst předchozí komentáře, už je to tam totiž vysvětleno.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • B* napsal:
    9. 6. 2013 (09:37)

    No ten vypadá nádherně! Počkám si až budou naše čertstvé jahody a vrhnu se na něj 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      9. 6. 2013 (09:55)

      Já už mám jahodovou sezonu tři týdny a náramně si to užívám, kupodivu i ty Řecké jsem totiž dobré.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Madla napsal:
    9. 6. 2013 (09:21)

    Mňam, tohle je přesně typ dezertu, po kterém bych se mohla utlouct. určitě velmi brzy vyzkouším (jen co sníme můj dnešní pokus – kokosovou variantu Princeznina dortu s bíločokoládovým tvarohovým krémem, čerstvými jahodami a bílou pařížskou šlehačkou.
    Ale tenhle bych si dala raději!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      9. 6. 2013 (09:46)

      Princeznin dort? To vůbec neznám. Tak pošli kousek tvého a já Ti pošlu mého 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020