úterý 16. dubna 2013

Kváskové vafle

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Jste kváskaři a chcete zkusit i něco jiného než chleba? A máte rádi vafle a vlastníte vaflovač? Pokud ano, tak je to ideální kombinace. Tyhle vafle jsou fakt skvělé, krásně naskočí a jsou zatím nejkřupavější  ze všech, které jsem zkoušela. Recept je z Moich wypieków.

Suroviny na kvásek
170 g hladké mouky
250 ml podmáslí
1 lžíce moučkového cukru
100 g pšeničného kvásku (neaktivní, přímo z ledničky)

Kvásek si připravíme 12 hodin předem. Všechny suroviny smícháme, misku zakryjeme potravinářskou folií a kvásek necháme stát na teplém místě.

Suroviny na 10 vaflí
celý kvásek
1 vejce
30 ml slunečnicového oleje
2 lžíce moučkového cukru
špetka soli
½ lžičky jedlé sody

Všechny suroviny smícháme, můžeme i šlehačem, a necháme 10 minut odstát.

Rozehřejeme vaflovač na maximální teplotu, vafle pečeme 5 minut. Po upečení necháme lehce vychladnout na roštu, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.



11 komentářů:

  1. Tý brďo, já si snad tu vaflovačku kvůli tobě nakonec pořídím! To se dělá?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Madlo, ona to není úplně blbá věc. Docela ju užijeme, otázka je tedy, jak dlouho nás ty vafle budou bavit :-)

      Vymazat
  2. Marynko, ty mi ale děláš chutě ..... vafle miluju .... přeju ti krásný víkend ... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní25.04.13 8:10

    Už se těším až recept vyzkouším :-)
    kvásek máme doma na pečení chleba a tak hledám recepty kde ho ještě uplatnit.Marcelina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zvědavá, jestli Vám také budou tak chutnat, jak nám doma.

      Vymazat
  4. Dobrota!! Kváskové vafle z pšeničného kvásku + vaflovač za cca 200 KĆ v akci :-) .Přesně podle předpisu-doba pečení 5 min.Pro mě další nápad jak využít pšeničný kvásek.Děkuji moc za recept. Tralala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super! Taky mám tyhle moc ráda.

      Vymazat
  5. Právě je tu do sebe cpu :-)) jsou skvělý, krásné těsto, krásné pečení... neměla jsem převedený kvásek, tak jsem dala místo 100g pšeničného dvě lžíce žitného - do rána vše pěkně zkvasilo a funguje to taky :-) Příště zkusím z celozrnné mouky, vzhledem k 12h práce kvásku, by to mělo klapnout ;-) Díky, Tereza

    OdpovědětVymazat
  6. Vaflovač nemám,ale vyzkouším v toustovači,už se těším,ještě jsem z kvásku vafle nedělala.Písnu jak to dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak mám hotovo.Krásně se to peklo v toustovači jen s tím rozdílem,že po zhasnutí kontrolky se to musí obrátit,aby to bylo i horní strany upečené.Jinak opravdu super a bylo toho málo,příště udělám z dvojité dávky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toustovač je dobrý tip, děkuji.

      Vymazat