čtvrtek 2. února 2012

Kandovaná pomerančová kůra



Ingredience
200 g pomerančové kůry
220 g krupicového cukru
250 ml vody

Pomerančovou kůru dokonale omyjeme a 3 dny ji máčíme ve vodě, aby se zbavila hořkosti a chemikálií. Alespoň jednou denně vyměníme vodu za novou.

Po třech dnech kůru zcedíme, nakrájíme na malé kostičky a povaříme ji asi 15 minut do měkka v čisté vodě.

Krupicový cukr rozvaříme s 250 ml vody. Do tohoto rozvaru dáme pomerančovou kůru, kterou dále vaříme, až se odpaří všechna voda a cukr se začne nabalovat na kostičky pomeranče.

Pomerančovou kůru rozprostřeme na plech vyložený svačinovým papírem a necháme ji zaschnout do následujícího dne.


7 komentářů:

  1. Anonymní31.05.13 1:25

    Kůra už zasychá na papíře, ochutnala jsem a je výborná. Tu kupovanou z obchodu mě nikdy nenapadlo jíst samotnou, ale tahle je tak příjemná! Nevím, nevím, kolik se dostane ráno do skleničky, synovi to bude asi připadat jako bonbónky... Díky za v pořadí druhou inspiraci, už vím, co bude další. Alena V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, také ji ráda pojídám jen tak ze skleničky.

      Vymazat
  2. Dobrý den Maryno, bééé, mě kůra ztvrdla. Postupovala jsem přesně podle návodu a když se odpařila voda a zůstal na kůře jen cukerný sirup (nezhnědnul) tak jsem kůru rozložila a ona mě ztvrdla jak krokant. nevíte kde se stala chyba? děkuji lenka w.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, tak to bohužel netuším, třeba bude vědět někdo jiný, když sem náhodou koukne.

      Vymazat
  3. Mě se s kůry stal karamel s kosky nevíte co tím?

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, děkuji za recept, kůra je vynikající, dělala jsem přesně podle návodu a vše se vydařilo na jedničku. Kupovanou už nikdy více:-)

    OdpovědětVymazat