Laskominy od Maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák nepečený cheesecake ovoce ořechy pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina černý rybíz červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
Laskominy od Maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Cheesecaky ~ Koláče ~ Křehká těsta

Kokosový cheesecake s mangem a karamelizovanými pistáciemi

22. 2. 2015


Narozeninový únorový maraton se chýlí ke konci. Žiži dostala k 6. narozeninám nepečený kokosový cheesecake s plátky manga a karamelizovanými pistáciemi a opět jej víc ocenili dospěláci. Ještěže fixy se třpytkami zabodovaly :-).

Korpus
250 g máslových nebo celozrnných sušenek
125 g másla

Máslo roztopíme a necháme lehce vychladnout. Mezitím rozemeleme nebo rozdrtíme sušenky, přidáme máslo a promícháme. Směs rozložíme po celé ploše i bocích formy (∅ 23 cm, koláčová, nejlépe s odnímatelným dnem)  a rovným dnem skleničky dobře umačkáme ke dnu. Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 165°C.

Kokosový cheesecake
350 g ricotty
100 g strouhaného kokosu
80 g moučkového cukru
200 g smetany ke šlehání

Ricottu šleháme asi 2 minuty s kokosem a prosátým cukrem, přilijeme k ní smetanu a šleháme, dokud krém nezhoustne. Krém naplníme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou (např. Wilton 1M) a nastříkáme jej na předpečený korpus.

Na ozdobu
20 g krupicového cukru
5 g vody
5 g zelených nesolených pistácií
zralé mango

Pistácie nasekáme na menší kousky.

Cukr dáme do kastrolu se silným dnem, zalijeme vodou, promícháme a dáme vařit. Bez míchání necháme cukr rozpouštět, dokud nezíská světle karamelovou barvu, měl by mít teplotu 118°C, tzv. soft–ball stage. Přidáme pistácie a za stálého míchání na mírném plameni vaříme, dokud karamel ještě lehce neztmavne. Přelijeme na pečicí papír a necháme vychladnout. Nožem rozsekáme na menší kusy.

Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme z něj tenké plátky (použila jsem škrabku na brambory). Plátky smotáme do ruliček a ozdobíme jimi koláč. Posypeme nasekanými karamelizovanými pistáciemi.

Print Friendly, PDF & Email
kokosmangonepečený cheesecakeovocericotta

Related Posts

Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email
Dort Raffaello

Dort Raffaello

Přemýšlela jsem co udělat z bílků, které se v mrazničce rozmnožily do několika krabiček, a jako by zafungovala telepatie a má oblíbená Dorota z Moich wypieków zveřejnila recept na tento dortík. Chuť na něco z kokosu již několik dní + bílky = jasná volba co […]

Print Friendly, PDF & Email
Silvestrovský dort s malinovým a šampaňským krémem

Silvestrovský dort s malinovým a šampaňským krémem

Silvestr v lesku zlata a luxusu? Naštěstí ani ten poslední takový nebyl, protože tohle organizované veselí moc neprožívám. Dixit, Česko… to byla pohoda! Zlatem se tak blyštěl alespoň slavnostní dort. Čokoládový korpus s mandlemi proložený krémem z malin a šampaňského, s čokoládovým lemem a zasypaný […]

Print Friendly, PDF & Email

Makovo-citronový dort s rybízovým krémem
Makový sernik

4 komentáře k “Kokosový cheesecake s mangem a karamelizovanými pistáciemi”

  • Anonymní napsal:
    22. 2. 2015 (21:01)

    Vypadá to nádherně 🙂 Máte krásnou formu, kde se dá sehnat? A jakou používáte ricottu? Já jsem začala kupovat od farmáře a je taková sušší, drobivá. Nevím jestli by šla vyšlehat. Lenka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      23. 2. 2015 (07:38)

      Lenko, forma je z Anglie od firmy Silverwood, u nás jsem je zatím prodávat neviděla. Ricottu používám od Gran Moravie, která je také sušší, ale v tomto případě by se hodila klidně i nějaká krémovější, případně nahradit mascarpone.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      23. 2. 2015 (21:56)

      Děkuji 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    29. 5. 2016 (15:35)

    Vyborny, ale trosku ridke, kde jsem udelala chybu? Ten kokos se ma pomlet? Byli to trochu hrube. Dekuji��

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Dort „Mařenka“
  • Ruby Choux au Craquelin
  • Kokosová bábovka s mandlemi
  • Sušenky „Sobi“
  • Dýňová roláda s ořechovým krémem

Nejnovější komentáře

  • Jiří: Żurek – polévka z žitného kvásku
  • Maryna: Citronové mini Pavlovy
  • Jana: Citronové mini Pavlovy
  • Markule: Pomerančový koláč
  • Maryna: PandrHolky

Instagram

  • La Baita, hospoda a penzion na samotě mezi Brannou a Ostružnou, když půjdete po zelené. Provozuje ho česko - italský manželský pár a skvěle tam vaří. Počasí už naštěstí přeje okýnkům, tak jsme tam toho trochu pokoštovali :-). Vřele doporučuji! Můj letošní jesenický objev.
  • Borůvkové knedlíky s nejlepším výhledem. Dobýváme jesenické vrcholy. #Toňa #laskominyodmarynynaprazdninach #šerák #smrk #jeseníky
  • Dort ´Mařenka”, nový recept na blogu.
  • Blíží se Valentýn, tak něco růžového :-)
Ruby čokoláda, hořká čokoláda a větrníky s drobenkou. Nový recept na blogu.
Je to blaho, už jsem zbouchala čtyři! A teď jdu na pořádný výlet s Toňou, abych je vychodila.

Ruby Choux au Craquelin
https://www.laskominyodmaryny.cz/2021/02/ruby-choux-au-craquelin.html
  • Ranní ptáče dál doskáče! Dobré ráno #olympusczsk #olympuspen #laskominyodmaryny
  • Krásný víkend a v neděli se můžete těšit na nový recept na blogu. Právě na něm makám :-)

Už teď si můžete rezervovat chleba a ostatní laskominy na úterý a pátek. Rezervace na obchod@laskominyodmaryny.cz

Úterý 12 až 18, rezervace do 17
Chleby - bramborový, podmáslový, a 100% žitný, bagety, bavorské vdolečky, máslové loupáčky, focaccia s rajčaty a mozzarellou

Pátek 10 až 15, rezervace do 14
Chleby - cheddarový, ořechový, bramborový, pšenično-žitný, 100% žitný, bagety, skořicoví šneci, máslové loupáčky, focaccia s rajčatovou omáčkou a vejcem
  • Dnes bavorské vdolečky s povidly a tvarohem. Taky chleby, máslové loupáčky... jsme tu do 18.
  • Od 1. 2.

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák nepečený cheesecake ovoce ořechy pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina černý rybíz červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

GDPR | Privacy Policy
Laskominy od Maryny © 2020