laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Přísady

Mincemeat

24. 11. 2014

Mincemeat je směs sušeného, kandovaného a čerstvého ovoce, ořechů, koření a destilátu nebo likéru. Původně se do něj přidávalo i hovězí maso a lůj, ale na tuto variantu jsem neměla odvahu :-). Směs je náplní tradičního vánočního koláče z křehkého těsta Mince pie. Na ten bude recept co nevidět.


Suroviny
150 g čerstvých nebo mražených brusinek
150 g mraženého červeného rybízu
70 g velkých zlatých rozinek
70 g Korintek — malých tmavých rozinek
30 g sušených brusinek
50 g kandované pomerančové kůry
50 g blanšírovaných mandlí
1 mandarinka
80 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
½ lžičky mletého nebo drceného hřebíčku
na špičku nože vanilkového prášku
100 g másla
100 ml portského vína

Mandarinku omyjeme, odrhneme kartáčkem a 3x ji přelijeme vařící vodou, aby se zbavila voskování a jiných nečistot. Ostrouháme z ní na jemném struhadle oranžovou vrstvu kůry a vymačkáme šťávu.

Mandle nasekáme na menší kousky. Spolu s dalšími surovinami, kromě portského, dáme do kastrolku se silnějším dnem nebo do litinového, a na mírném plameni za občasného míchání vaříme cca 20 minut. Poté sejmeme z hořáku, přilijeme portské víno a dobře promícháme. Ještě teplé naplníme do skleniček a uzavřeme.

Takto můžeme uchovat 14 dnů.


Print Friendly, PDF & Email
brusinkyčervený rybízkandované ovoceVánoce

Related Posts

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Jemné a úžasně křehké, to jsou klasické sušenky s výraznou máslovou chutí. Potřebujete na ně jen tři základní suroviny, ale ozvláštnit je můžete citronovou kůrou, kořením, kakaem nebo vanilkou, jako v tomto receptu. Sušenky peču na perforované silikonové podložce, třeba od Silikomart. Při pečení se […]

Print Friendly, PDF & Email
Zázvorky

Zázvorky

Recept na tyto zázvorky stále vede z těch mnoha, které jsme doma postupně nasbírali. Svou konzistencí po upečení totiž připomínají rakvičky. Zázvorky jsou nadýchané, jemné a křehké. Není potřeba je nechat několik dnů uležet, jsou chutné hned po upečení a výborně se hodí k vínu. […]

Print Friendly, PDF & Email
Lebkuchen – perníčky

Lebkuchen – perníčky

Tak co? Pardubický perník nebo Nürnberger Lebkuchen? Já tedy hlasuji pro ty druhé a díky kamarádce, která mě jimi zásobuje každé Vánoce (děkuji, Evko), jsem jich vyzkoušela již pěknou řádku. Norimberské perníčky jsou měkké, nejčastěji kulaté, dole pod perníčkem je oplatkový papír a perníček bývá […]

Print Friendly, PDF & Email

Brusinkový a čokoládový mousse
Panettone

3 komentáře k “Mincemeat”

  • Dagmar Janíková napsal:
    24. 11. 2014 (08:30)

    Mince pies dělám každý rok, a je to moje nejoblíbenější cukroví, mám ale každý rok problém sehnat čerstvé brusinky, loni a předloni jsem je sehnala v Bille a nikde jinde jsem je neviděla. Po mražených mě nenapadlo se dívat, můžu se zeptat, kde jste je sehnala vy? Děkuji

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      24. 11. 2014 (09:10)

      Čerstvé mám také z Billy, mražené kupuji celoročně v Makru.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Dagmar Janíková napsal:
      24. 11. 2014 (12:40)

      Díky za rychlou odpověď

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020