laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Přísady

Pasta z česnekových výhonků

16. 7. 2013

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Jednu neděli jsem šla pomáhat kamarádce do zahradnictví a došlo také na zalamování výhonků mladého česneku, aby nerozkvetl. Byla jich pěkná hromádka a skončily by na hnojišti, kdybych si nevzpomněla, že jsem je viděla prodávat na stánku na Zelňáku. Tak jsem zagooglila, zjistila, že se dají opravdu jíst a hromádku výhonků si nabalila domů. Vznikla z nich tahle pasta, kterou mažeme na topinky, zapečený lilek, přidáváme k bramborám… a v mražáku jich ještě svazek čeká, až se upečou s nějakým masem.

Suroviny

česnekové výhonky

sůl

případně slunečnicový nebo olivový olej

Omyté česnekové výhonky pomeleme 2x na strojku na maso. Můžeme je také rozmixovat nebo rozsekat ve food processoru. Vzniklou pastu promícháme se solí (na 100 g pasty se dává 20 g soli), můžeme také přidat trochu oleje pro lepší strukturu pasty. Naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme. Pasta prý vydrží v ledničce ½ roku, což nezjistím, zda je to pravda, protože u nás doma rozhodně ne.

Print Friendly, PDF & Email

Melounové dortíčky
Pomerančová zmrzlina z kysané smetany

12 komentáře k “Pasta z česnekových výhonků”

  • Anonymní napsal:
    20. 6. 2017 (12:56)

    Česnekové výhonky dám do mrazáku a pak místo česneku používám.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • MILDA napsal:
    28. 7. 2015 (11:45)

    Skvělý …kokukal jsem na to nedůvěřivě – při výrobě … už je spotřebovaná . Bylo jí "jen" 2,5 kg .Dítka mi málem urvala ruce …

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Maru V. napsal:
    20. 7. 2013 (09:38)

    Používám výhonky včetně jemných pacibulek všude tam, kde se dává česnek. Vývary (celé výhonky), omáčky, placky, bramboráky, minutky … Tahle inspirace je ale skvělá .. Škoda, že nepřišla o týden dřív, kdy jsme už museli pacibulky s výhonky ostříhat a byla jich velká mísa … Spotřebovaly se, ale na tento způsob by se mi to líbilo víc …

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      20. 7. 2013 (09:47)

      … tak příští rok 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Kaya napsal:
    17. 7. 2013 (11:51)

    Tohle využití by mě nenapadlo… Jenom se k nějakým výhonkům dostat 😀

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      17. 7. 2013 (19:48)

      Příští rok přepadnout nějaký česnekový záhonek 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    17. 7. 2013 (10:59)

    Pozdě, už jsou vyhozené. Ale příště budu vědět, co s nimi. Něco podobného dělám s bazalkou. Nasekám, nacpu do skleniček, zaleji olivovým olejem a navrch nasypu lžičku soli. V ledničce vydrží rok. Lenka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      17. 7. 2013 (19:50)

      Bazalky jsem nikdy neměla tolik, abych to zkusila, ale letost moje bylinková zahrádka v práci na balkoně vypadá slibně, tak to také zkusím.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • monča napsal:
    17. 7. 2013 (08:34)

    Jé to si první koho vidím používat česnekové výhonky. Říkala sem si, kde to ta moje mamka tenkrát vzala… My je dáváme do "číny", už je to spousta let co to tak naši dělali a já letos po několika letech opět zalamovala, protože jsme na chatě obnovili záhon s česnekem. Už jsou v mrazáku, ale příští rok ho chceme zasázet víc, tak dojde i na pastu. Díky za super nápad!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      17. 7. 2013 (19:47)

      Jsem v tomto směru také nováček 🙂 Jsem zvědavá, jaké to bude s masem.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • monča napsal:
      17. 7. 2013 (21:48)

      Skvělé, za to ručím :o)

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Zdenka napsal:
      4. 6. 2014 (09:23)

      já používám již několik let 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020