laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Nepečené moučníky

Tiramisu s borůvkami a bazalkovým cukrem

12. 7. 2012


Dostala jsem od kamaráda láhev likéru Amaretto (díky, Keňo), a tak jsem konečně mohla vyzkoušet domácí tiramisu. Musím se přiznat, že mi tento italský dezert nikdy moc nechutnal a nechápala jsem, co na něm všichni mají, a proč je tak populární, dokud jsem nevyzkoušela tiramisu u Cattaniho. Nejen na jejich tiramisu, ale i těstovinách, jsem si fakt ujela! 🙂

Dala jsem se tedy, i v tom vedru, do pečení piškotů, chuťově se sice povedly, ale visuálně ještě nejsou dokonalé, abych je mohla zveřejnit na blogu. Pokud si chcete také upéct své vlastní cukrářské piškoty, doporučuji tedy čerpat třeba od Chez Lucie.

Chcete-li si udělat klasické tiramisu, stačí vynechta borůvky a bazalkový cukr, jímž jsem si to své tiramisu vylepšila. Ovoce i bazalka mu dodaly větší lehkost a svěžest. Inspirovala jsem se na Kwestii smaku. 

Ingredience na 4 poháry

250 g mascarpone

4 žloutky

70 g krupicového cukru

150 ml silné kávy

5 cl likéru Amaretto

100 g cukrářských piškotů

500 ml borůvek

hořké kakao na ozdobu

bazalkový cukr na ozdobu

Borůvky opláchneme a necháme je dobře okapat. Uvaříme silnou kávu, necháme ji trochu vychladnout, nalijeme ji do hlubokého talíře a smícháme s likérem.

K žloutkům přisypeme cukr a šleháme je při nejvyšší rychlosti 8 minut, dokud z nich není světle žlutá až bílá hustá pěna. Po lžicích přidáváme k žloutkům mascarpone, mezi každou dávkou šleháme cca 30 sekund, dokud se žloutková pěna s mascarpone dobře nespojí.

Připravíme si 4 skleničky, poháry nebo jednu mělkou misku s rovným dnem. Polovinu piškotů namáčíme velmi krátce z obou stran v kávě a klademe je na dno skleniček. Na piškoty rozprostřeme polovinu mascarpone krému, na ni nasypeme polovinu borůvek. Borůvky přikryjeme druhou polovinou piškotů namočených v kávě a druhou vrstvou mascarpone krému. Krém dobře uhladíme a tiramisu dáme minimálně na 3 hodiny vychladit do ledničky.

Poté posypeme tiramisu kakaem, druhou polovinou borůvek a případně bazalkovým cukrem.

Bazalkový cukr

5 větších bazalkových listů

2 lžíce třtinového nebo krystalového cukru

Listy bazalky natrhané na menší kousky dáme do hmoždíře, přidáme třtinový cukr a rozdrtíme paličkou.

Print Friendly, PDF & Email
borůvkymascarpone

Related Posts

Cake pops čili těsto na špejli

Cake pops čili těsto na špejli

Foto by Lucie Vypadají jako lízátka, ale nejsou to lízátka. Děti z nich jsou ovšem úplně stejně nadšené! Cake pops jsou vyrobené z těsta smíchaného s krémem, obalené v bílkové polevě nebo čokoládě a ozdobené cukrovým sypáním. Poslední dobou jsou velmi módní, proslavila je Bakerella, která […]

Print Friendly, PDF & Email
Oreo cupcakes

Oreo cupcakes

Blíží se mezinárodní den dětí a tady je jeden tip na laskominu, která jim určitě při této příležitosti udělá radost. Kakaovo-ořechové cupcakes se sušenkami Oreo a krém z mascarpone, šlehačky a opět sušenek Oreo. Těsto je hodně kakaové, takové hutné a vlhké (trochu připomíná brownies), […]

Print Friendly, PDF & Email
Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email

Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta
Brownies, cheesecake a Snickers

7 komentáře k “Tiramisu s borůvkami a bazalkovým cukrem”

  • Andrea G. napsal:
    18. 6. 2013 (03:06)

    to voni az sem! at uz je leto.. je, vzdyt ono uz vlastne fakticky je! 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      18. 6. 2013 (17:09)

      no jen ty borůvky ještě nejsou, ale s jahodami to bude určitě také super

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Madla napsal:
    18. 7. 2012 (12:44)

    Jako je u tebe obvyklé, opět parádnické fotky a senzační kombinace. Teď nedávno jsem měla tu "čest" ochutnat jedno "tiramisu" od tchyně – evidentně z pomazánkového másla, proloženo dětskými piškoty – ještě teď se mi navaluje, když si na to vzpomenu. Tvoje fotky a počtení však působí úplně terapeuticky a já mám chuť se na to pravé tiramisú ihned vrhnout.
    A ten bazalkový cukr je skvělý nápad, škoda že už nejsou jahody, k těm by seděl jako prdel na hrnec 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      18. 7. 2012 (19:57)

      Bazalkový cukr chutnal výborně a k jahodám by fakt sekl, určitě bude dobrý i mátový, levandulový nebo z meduňky citronové. Díky za pochvalu a snad to tu nebude Tvá tchyně číst 😉

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Maryna napsal:
    13. 7. 2012 (07:39)

    Jano, bylo, a bylo toho bohužel málo! 🙂 Jeden pohár nikdy nestačí.
    t., díky

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • t. napsal:
    12. 7. 2012 (23:04)

    vyzerá to úžasne!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Cucinare con Amore napsal:
    12. 7. 2012 (07:02)

    Hmm velmi zajímavý recept :))) musí to být výborné!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami
  • Cuketový chlebíček s ořechy a lime curd

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020