laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky bílá čokoláda citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Muffiny, cupcakes, košíčky

Jahodové cupcakes

22. 5. 2013

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Brněnský Zelňák (trh s ovocem a zeleninou) je zaplavený jahodami z Řecka a Španělska a ony nejen nádherně voní, ale i chutnají. Takže jahodová sezona v mé kuchyni začala o něco dřív. 

Hodně jahod a máslové třené těsto vytvořily vláčné cupcakes, které spolu s nadýchanou jahodovou šlehačkou tvoří dokonalý pár. Křehké tak, že je lépe je pojídat lžičkou.  

Suroviny na 16 kusů

250 g jahod

180 g změklého másla

160 g krupicového cukru

1 vejce

8 g vanilkového cukru nebo semínka z půlky vanilkového lusku

150 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

špetka soli

85 ml mléka

16 papírových košíčků o průměru 5 cm

Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozkrájíme na menší kousky. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a zamícháme do ní sůl. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Následně do něj vetřeme vajíčko a vanilku nebo vanilkový cukr. Po lžících vtíráme do těsta střídavě mouku a mléko. Na závěr do těsta zamícháme jahody.

Papírové košíčky vložíme do formiček na muffiny a naplníme je do ⅔ jejich výšky. Pečeme 25 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Upečené muffiny necháme na roštu úplně vychladnout.

Jahody v čokoládě na ozdobu

10 jahod

100 g hořké čokolády

1 lžíce řepkového oleje

Během pečení muffinů si připravíme na ozdobu jahody v čokoládě. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a osušíme. Naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a dáme na 10 minut do mrazničky.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, poté do ní zamícháme olej a necháme lehce vychladnout. Jahody obalíme v čokoládě, položíme  zpět na pečicí papír a dáme ztuhnout do ledničky.

Jahodová šlehačka

400 g smetany ke šlehání

150 g jahod

1 vrchovatá lžíce moučkového cukru

Jahody spolu s cukrem rozmixujeme na pyré. Vychlazenou smetanu vyšleháme na polotuhou šlehačku, přilijeme do ní jahodové pyré a došleháme do tuha.

Cukrářský sáček se zdobicí spičkou (použila jsem otevřenou hvězdu 1M) naplníme krémem a nastříkáme jej na muffiny. Jahody v čokoládě rozřízneme na čtvrtiny nebo kolečka a zapíchneme je do krému.

Print Friendly, PDF & Email
jahodyovocevanilka

Related Posts

Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email
Silvestrovský dort s malinami a sektem

Silvestrovský dort s malinami a sektem

Silvestr v lesku zlata a luxusu? Naštěstí ani ten poslední takový nebyl, protože tohle organizované veselí moc neprožívám. Hry Dixit, Česko… to byla pohoda! Zlatem se tak blyštěl alespoň slavnostní dort. Čokoládový korpus s mandlemi proložený krémem z malin a sektu, s čokoládovým lemem a […]

Print Friendly, PDF & Email
Borůvkové košíčky

Borůvkové košíčky

Mí oblíbení kolegové otevírali klenotnici na zámku v Rájci nad Svitavou, a tak jsem jim na vernisáž udělala taky takové malé „klenoty“ :-). Nová instalace je opravdu nádherná, tak jestli Vás zavedou nohy do Moravského krasu, navštivte i tento překrásný zámek, který na Vás dýchne […]

Print Friendly, PDF & Email

Pomerančovo-rýžový nákyp
Jahodový koktejl se zmrzlinou

15 komentáře k “Jahodové cupcakes”

  • ko.ko napsal:
    24. 6. 2014 (20:42)

    to je překrásné!!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • *Lella_Zee* napsal:
    19. 3. 2014 (16:15)

    Ahoj 🙂 Můžu se zeptat jak velké košíčky používáš? 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      19. 3. 2014 (16:33)

      Tyto byly větší a bylo jich tak méně. 16 jich bude při rozměru 4,5 až 5 cm.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    19. 6. 2013 (12:32)

    Zítra vyzkouším. Přemýšlím jestli by šel udělat krém ze šlehačky, mascarpone a jahod. Potřebuji totiž spotřebovat mascarpone. Lenka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      19. 6. 2013 (13:36)

      Určitě, doporučuji třeba půl na půl mascarpone se šlehačkou. Šlehat dohromady (oboje vychlazené), nejdříve při nízké rychlosti a potom ji zvyšovat. Na závěr jen krátce zašlehat rozmixované jahody. Krém je moc dobrý a vydrží i delší dobu než samotná šlehačka.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Anonymní napsal:
      19. 6. 2013 (14:03)

      Díky moc za radu. Už jsem ho jednou dělala se sušenkami Oreo a byl skvělý. Jenom jsem nevěděla co by v něm udělaly ty jahody. Lenka

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Amelie napsal:
    23. 5. 2013 (19:22)

    vypadají úchvatně. Tak ještě někoho, kdo mi to udělá:-)

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      23. 5. 2013 (21:38)

      co si člověk neudělá sám… 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • M.A.R.K.I napsal:
    22. 5. 2013 (19:08)

    Marynko, ty vypadají báječně ….. úplně se mi na ně sbíhají sliny …. hned jak dozrají jahody na zahradě, pustím se do nich …. Marki

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      23. 5. 2013 (05:31)

      … mě se také sbíhají, asi znovu vyrazím na Zelňák. Jedna dávka byla málo.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Jitka napsal:
    22. 5. 2013 (18:58)

    Skutečná laskomina! Těsto bylo nadýchané a šlehačka s jahodami, přestože je jinak kalorická, působila jako vánek. Jeden kousek nestačí. Ani dva…

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      23. 5. 2013 (05:31)

      ani tři 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    22. 5. 2013 (18:57)

    Aaach, vypadají úžasně, určitě je vyzkouším! 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    22. 5. 2013 (17:27)

    Vypadají úžasně! Mít doma jahody, tak se okamžitě pouštím do pečení. Lenka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      22. 5. 2013 (18:44)

      Příležitost určitě bude, jahodová sezona je teprve před námi 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Jablečné košíčky s jablečnou ganache
  • Polentová kaše s brynzou a slaninou
  • Cupcakes „Duchové“
  • Čokoládové sušenky s pomerančem
  • Máková bábovka se švestkami

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky bílá čokoláda citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020