laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos maliny mandle mascarpone meruňky mák nepečený cheesecake ovoce ořechy pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce víno zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Bezé ~ Koláče ~ Třená těsta

Rybízový koláč s bezé

20. 4. 2012

Jednoduchý, rychlý a osvěžující koláč, po kterém se okamžitě zapráší. Může se upéct s různým sezonním ovocem, nejlepší je kyselejší (angrešt, jablka, černý rybíz, višně), které vyrovnává sladkost bezé. Můžete použít, stejně jako já, i mražené ovoce. Těsto je měkké a vláčné, trochu víc se drobí, ale není suché. Recept je z kuchařky Koláče a dorty Annette Wolterové.

Ingredience

3 vejce

50 g másla

350 g krupicového cukru

250 g polohrubé mouky

2 lžičky vanilkového cukru

2 lžičky prášku do pečiva

5 lžic mléka

3 lžíce horké vody (nesmí být vařící)

1 kg červeného rybízu zbaveného stopek

Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Bílky oddělíme od žloutků a máslo rozpustíme.

Žloutky vyšleháme s 3 lžícemi horké vody do pěny. Postupně, za stálého šlehání, přidáváme 150 g krupicového cukru a vanilkový cukr, až vznikne světlá hustá pěna. Opatrně, aby pěna nespadla, do ní přimícháme rozpuštěné prochladlé máslo, mléko a mouku.

Těsto rozetřeme na hlubším velkém plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

Během předpékání těsta vyšleháme bílky se špetkou soli na pevný sníh. Do vyšlehaných bílků postupně po lžicích zašleháme zbývající cukr. Do sněhu opatrně vařečkou zamícháme rybíz. Tuto hmotu rozetřeme na předpečený korpus a dále pečeme 15 až 20 minut na střední příčce v troubě zapnuté na 150°C.

Print Friendly, PDF & Email
červený rybízovoce

Related Posts

Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email
Silvestrovský dort s malinami a sektem

Silvestrovský dort s malinami a sektem

Silvestr v lesku zlata a luxusu? Naštěstí ani ten poslední takový nebyl, protože tohle organizované veselí moc neprožívám. Hry Dixit, Česko… to byla pohoda! Zlatem se tak blyštěl alespoň slavnostní dort. Čokoládový korpus s mandlemi proložený krémem z malin a sektu, s čokoládovým lemem a […]

Print Friendly, PDF & Email
Borůvkové košíčky

Borůvkové košíčky

Mí oblíbení kolegové otevírali klenotnici na zámku v Rájci nad Svitavou, a tak jsem jim na vernisáž udělala taky takové malé „klenoty“ :-). Nová instalace je opravdu nádherná, tak jestli Vás zavedou nohy do Moravského krasu, navštivte i tento překrásný zámek, který na Vás dýchne […]

Print Friendly, PDF & Email

Dacquoise s datlemi a ořechy
Jahodová zmrzlina

22 komentáře k “Rybízový koláč s bezé”

  • Anonymní napsal:
    19. 7. 2017 (22:22)

    Výborný.Dnes vyzkoušen s rybízem. Těsto zas tak velký pekáč nechce a je to takové mezi a špatně se roztírá(spraví to namočené prsty a trocha času 🙂 ) Na sníh jsem dala bílky tři. Je opravdu výborný!!!!!! Děkuji za recept. 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    5. 5. 2017 (11:33)

    Výborný koláč. Dělala jsem do koláčové formy. Místo rybízu jsem dala mražené ostružiny, byla to velká mňamka (Y). Hana

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    12. 7. 2015 (19:51)

    Vynikající! Asi ho sním sama 🙂 dělán s jostou. děkuji!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      12. 7. 2015 (22:31)

      Díky, s jostou musí být super!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • bomac napsal:
    13. 7. 2014 (19:31)

    Měla sem u sestry na oslavě a mnam, už sem si ho našla a tisknu a brzo upeču- děkuju za výborný recept

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    9. 7. 2014 (22:02)

    Sleduji Tvou praci uz dlouho, jelikoz nam zahrada rozmnozuje neskutecne vsechny uvedene plody, zkusila jsem tento recept. Testo neni uplne ridke, ale krasne vybehne a diky snehu s ovocem pekne zvlacni. Mela jsem dva hrnky cerveneho a jeden cerneho rybizu a dle me predstavy akorat. Pouzila jsem kulatou kolacovou formu a super. Vynikajici, vlacny a chutove vyvazeny. Vsem doporucuji a hlavne s laskou, to se pak povede vzdycky:) diky za tento receptik a jdu hledat neco na visne;)

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      10. 7. 2014 (07:00)

      Díky a zahradu závidím, já musím pro všechno na Zelňák 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    4. 7. 2014 (18:28)

    Dnes jsem upekla s čerstvým rybízem a měl velký úspěch, děkuji :-).

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    10. 1. 2014 (16:37)

    Tak tohle je první laskomina, kterou jsem upekla podle tohoto blogu. Nalákala mě kombinace kyselého a sladkého a musím říct, že je to chuťově přesně tak úžasné, jak jsem si představovala:)) Jenom se musím přiznat, že jsem měla dost hutné těsto, rozhodně ne tekuté. A taky se podivuju nad tím, že je zde na fotce tak vysoký korpus, to ten můj není, možná je můj "velký" plech jinak velký…:)) Ale to je fuk, každopádně díky za recept, určitě budu v pečení podle těchto stránek pokračovat.
    Martina

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      12. 1. 2014 (15:17)

      Díky. Plech je velký cca 25 x 35 cm. Výška korpusu závisí i na tom, jak se podaří vyšlehat těsto a jestli moc nespadne při přimíchání mouky.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Kristýna napsal:
    10. 8. 2013 (15:15)

    Taky jsem měla těsto hodně husté a opravdu tam dáte celé kilo rybízu? Já dala 60 dkg a přišlo mi, že víc do toho sněhu už nedostanu. Teď chladne a nemůžu se dočkat ochutnávky 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Kristýna napsal:
      11. 8. 2013 (08:28)

      Tak výsledek je super, díky za recept 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      13. 8. 2013 (19:41)

      Tak to jsem ráda. Opravdu tam dávám všechen uvedený rybíz 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    9. 8. 2013 (09:49)

    Děkuji za recept na koláč! Muž ho vzal na rozlučku do práce a měl tam obrovský úspěch 😀 Takže jdu vyzkoušet další z Vašich receptů…Jitka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    30. 5. 2013 (11:59)

    robim dnes a uvidim a to cesto ma byt take tuhe či som niekde urobila chybu? A robila som z čučoriedkami uvidim ake to bude 🙂 tešim sa vyzera kolačik bombovo 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      30. 5. 2013 (12:16)

      Těsto není moc tuhé, je to klasické třené těsto, které se musí dát do for my přelít, možná to chtělo přidat trochu více tekutin. S borůvkami bude určitě také výborný.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Ilona napsal:
    15. 7. 2012 (10:41)

    Dělala jsem s černým rybízem, včera s malinami a je opravdu výborný 😉

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      15. 7. 2012 (17:37)

      Já ji ještě s jiným ovocem (kromě jablek) nezkoušela dělat, tak díky za info, že i s ním je výborná.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Jana Koh. napsal:
    10. 7. 2012 (18:23)

    Jakože… hodně, hodně dobrý! Pěkně děkujeme:o) J.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      10. 7. 2012 (19:23)

      Díky, jsem ráda, že chutná.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • smallklara napsal:
    19. 6. 2012 (09:43)

    tak právě dopečeno a snědený první kousek, jen s třešněma místo rybízu a je to super dobrý a neskutečně křehký. Dala jsem o třetinu míň cukru, protože moc nesladím a stejně by bylo kyslejší ovoce, co by to stáhlo, lepší

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      19. 6. 2012 (20:09)

      Tak super! On právě ten kyselý rybíz tu sladkost vyvažuje. Na jiné ovoce taky ubírám cukru, třeba s jablky je taky výborný.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou
  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos maliny mandle mascarpone meruňky mák nepečený cheesecake ovoce ořechy pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce víno zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020