laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky bílá čokoláda citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Cukroví

Smetanová srdíčka

22. 11. 2011

Recept je opět ze stránek Moje wypieki. Testovala jsem, zda srdíčka zařadit jako nový druh vánočního cukroví – a opravdu se osvědčila. Srdíčka jsou křehká, ne příliš sladká, jednoduchá a rychlá.

Suroviny na 60 kousků:

280 g hladké mouky

250 g másla

30 g moučkového cukru

100 g kysané smetany

1 žloutek

1 bílek a krystalový cukr na ozdobu

Všechny suroviny utřeme v hladké těsto. Rozválíme na vále na tloušťku 4 mm, vykrajujeme srdíčka, která přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Srdíčka potřeme bílkem a posypeme krystalovým cukrem.

Pečeme dozlatova 17 až 20 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Necháme zchladnout na roštu.

Print Friendly, PDF & Email
Vánoce

Related Posts

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Jemné a úžasně křehké, to jsou klasické sušenky s výraznou máslovou chutí. Potřebujete na ně jen tři základní suroviny, ale ozvláštnit je můžete citronovou kůrou, kořením, kakaem nebo vanilkou, jako v tomto receptu. Sušenky peču na perforované silikonové podložce, třeba od Silikomart. Při pečení se […]

Print Friendly, PDF & Email
Zázvorky

Zázvorky

Recept na tyto zázvorky stále vede z těch mnoha, které jsme doma postupně nasbírali. Svou konzistencí po upečení totiž připomínají rakvičky. Zázvorky jsou nadýchané, jemné a křehké. Není potřeba je nechat několik dnů uležet, jsou chutné hned po upečení a výborně se hodí k vínu. […]

Print Friendly, PDF & Email
Lebkuchen – perníčky

Lebkuchen – perníčky

Tak co? Pardubický perník nebo Nürnberger Lebkuchen? Já tedy hlasuji pro ty druhé a díky kamarádce, která mě jimi zásobuje každé Vánoce (děkuji, Evko), jsem jich vyzkoušela již pěknou řádku. Norimberské perníčky jsou měkké, nejčastěji kulaté, dole pod perníčkem je oplatkový papír a perníček bývá […]

Print Friendly, PDF & Email

Vepřová pečeně na kořenové zelenině a pivu se špeclemi
Koláč s pomerančovým krémem

9 komentáře k “Smetanová srdíčka”

  • Anonymní napsal:
    13. 12. 2014 (19:38)

    Děkuji za odpověď. Budu doufat, že vydrží, když tak udělám novou várku :-).

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    12. 12. 2014 (22:53)

    Dobrý den, srdíčka jsou úžasná, určitě nedělám naposledy :-). Jen jsem bohužel neměla krystal, tak jsem použila krupici. Chuťově skvělé, ale představuji si, že s tím krystalem navrchu to musí úžasně křoupat :-). Jen bych chtěla poprosit o radu, jak nejlépe do vánoc uskladnit. Běžně cukroví mám ve verandě, kde se netopí, ale bojím se, aby srdíčka nenavlhla a neztratila tu správnou křupavost. Díky.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      13. 12. 2014 (07:24)

      Srdíčka dělám těsně předem, tak cca 2 dny, ale asi bych je dala do nějaké dobře těsnící nádoby a měly by vydržet.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    3. 12. 2014 (13:28)

    Mockrát za tento recept děkuji. Srdíčka jsou rychlá, snadná a hlavně chuťově úžasná! Myslím, že letošní Vánoce budou kompletně ve znamení laskomin od Maryny 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    12. 6. 2014 (22:49)

    Moc diky

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    12. 6. 2014 (21:58)

    Marynko, jsi si jista pomerem surovin? Trochu me zarazi mnozstvi masla k mouce. Udelala jsem testo, ale je hodne ridke, tak ho mam v mrazaku… Mozna je to tim, ze jsem mela hodne povolene maslo. Diky za radu:)

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      12. 6. 2014 (22:29)

      Poměr surovin je dobrý, ale máslo musí být vychlazené, doplním to do receptu. Díky máslu jsou velmi křehká.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Unknown napsal:
      12. 6. 2014 (22:39)

      Maryno, moc dekuji za odpoved.myslis, ze tomu noc v lednicce pomuze:)?

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      12. 6. 2014 (22:45)

      Určitě neuškodí.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Jablečné košíčky s jablečnou ganache
  • Polentová kaše s brynzou a slaninou
  • Cupcakes „Duchové“
  • Čokoládové sušenky s pomerančem
  • Máková bábovka se švestkami

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky bílá čokoláda citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020