laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce víno zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Koláče ~ Křehká těsta

Křehký koláč s jostou

8. 8. 2014

Další rychlý a jednoduchý koláč z křehkého těsta, do kterého se hodí jakékoli ovoce. Dělala jsem jej s jostou, ale dobrý bude i s rybízem, malinami, meruňkami, borůvkami, švestkami… 

Suroviny na těsto

300 g hladké mouky

170 g másla

130 g moučkového cukru

1 lžička prášku do pečiva

2 lžíce studené vody

Dno kulaté dortové formy o ∅ 23 cm nebo čtvercové o stranách 24 cm vyložíme pečicím papírem.

Všechny suroviny zpracujeme na hladké měkké těsto, to rozdělíme na poloviny. Jednu zabalíme do potravinářské folie a uložíme ji do mrazáku. Druhou polovinu těsta rozmačkáme po celé ploše formy. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 170°C s horkovzduchem.

Náplň

400 g josty

30 g bramborového škrobu

50 g třtinového cukru

1 lžíce čerstvého nebo sušeného citronového tymiánu

30 g blanšírovaných lískových ořechů

Ořechy nasekáme nahrubo nebo pomeleme na plátky.

Jostu zbavíme stopek a promícháme ji s cukrem, tymiánem a škrobem. Rozložíme ji na předpečený korpus. Druhou polovinu těsta nastrouháme nahrubo na jostu. Těsto posypeme ořechy. Pečeme 40 minut v troubě vyhřáté na 160°C s horkovzduchem. Po upečení necháme vychladnout ve formě. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

Print Friendly, PDF & Email
jostaořechyovoce

Related Posts

Oreo cupcakes

Oreo cupcakes

Blíží se mezinárodní den dětí a tady je jeden tip na laskominu, která jim určitě při této příležitosti udělá radost. Kakaovo-ořechové cupcakes se sušenkami Oreo a krém z mascarpone, šlehačky a opět sušenek Oreo. Těsto je hodně kakaové, takové hutné a vlhké (trochu připomíná brownies), […]

Print Friendly, PDF & Email
Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email
Bezé dort s mascarpone krémem

Bezé dort s mascarpone krémem

Dortík pro milovníky „mániček“.  Sladký, křehký, delikátní, nadýchaný. Mascarpone mu dodává svěžest a lehkost, ozdoba z kyselejšího ovoce zase chuťový kontrast. Lískové ořechy můžete nahradit i mandlemi nebo vlašskými ořechy. Bezé pláty 6 bílků (cca 240 g mražených bílků)200 g krupicového cukru100 g lískových ořechůšpetka […]

Print Friendly, PDF & Email

Pšeničný chléb s estragonem a gorgonzolou
Maďarský žitný chléb

9 komentáře k “Křehký koláč s jostou”

  • Anonymní napsal:
    21. 8. 2014 (11:37)

    Dnes som ho piekla uz druhykrat… Fakt jednoduchy, rychly a mnam! Jostu nemam, ale s broskynami je fajnovy!!! 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Elinda napsal:
    12. 8. 2014 (21:05)

    Vypadá dokonale! Koláč s jostou jsem ještě neměla 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    11. 8. 2014 (19:28)

    Vypadá to nádherně! Škoda, že už máme všechnu jostu 'požranou', s ní to musí chutnat náramně. Příští rok ale musím vyzkoušet! 🙂
    Káča

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    11. 8. 2014 (14:10)

    Dobrý den Maryno,

    jste úžasná, já jdu nakupovat a péct 🙂 krásný blogg, vytáhla jste mě ze splínu, děkuji :). Nevydáte také kuchařku? Koupila bych si jí hned!
    Katka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      12. 8. 2014 (08:43)

      Děkuji, zatím se na to nechystám 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Magdaléna napsal:
    10. 8. 2014 (08:15)

    Chystám se ho dělat z rynglí, zajímavý recept děkuju za výborný tip!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    10. 8. 2014 (08:06)

    Vypadá krásně! Akorát bych ho chtěla dělat do formy o průměru 30cm… Poradíte mi prosím jak mám zvednout množství surovin? Myslíte že udělat například z dávky a půl? Děkuju

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      11. 8. 2014 (07:23)

      Ano, dávka a půl bude stačit.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Hana le Boulanger napsal:
    8. 8. 2014 (09:43)

    Mňam mňam. Potřebuju jostu!!!!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Máková bábovka se švestkami
  • Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou
  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce víno zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020