laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Cukroví

Pomerančové popraskané sušenky / Orange Chocolate cookies

10. 12. 2013


Opět má oblíbená kombinace – čokoláda a pomeranč. Jednoduché a rychle udělané sušenky, které můžete klidně použít i jako vánoční cukroví. Pokud by někomu připadaly málo zdobné, může na jejich špičku přilepit rozpuštěnou čokoládou kousek kandované pomerančové kůry. Rozhodně ovšem platí, že čím kvalitnější kakao použijete, tím budou lepší.


Suroviny na 25 sušenek

50 g hladké mouky
25 g kakaa (doporučuji kvalitní s vyšším podílem kakaového másla)
70 g moučkového cukru
25 g změklého másla
1 vejce
3 lžičky pomerančové kůry nebo pomerančových vloček
½ lžičky prášku do pečiva
1 lžička pomerančového likéru nebo pomerančové šťávy
moučkový cukr na obalování

Pomeranč omyjeme, odrhneme kartáčkem a přelijeme 3x vařící vodou, aby se zbavil voskování a chemikálií. Oranžovou část kůry ostrouháme na jemném struhadle.

Mouku prosejeme s kakaem, práškem do pečiva a 70 g moučkového cukru. Přidáme jedno rozšlehané vejce, máslo, pomerančové vločky nebo kůru, a likér nebo šťávu. Vypracujeme těsto, které je hodně lepivé. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny vychladit v ledničce.

Vychlazené těsto rozdělíme na 25 částí, vytváříme z nich kuličky, které ihned obalujeme v silné vrstvě prosátého moučkového cukru. Kuličky klademe na plech vyložený pečicím papírem ve velkých rozestupech, během pečení hodně naskočí. 

Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Necháme je částečně vychladnout na plechu a poté je přeneseme na rošt. V uzavřené nádobě vydrží cca 14 dnů.




Print Friendly, PDF & Email
kakaopomerančrohlik.czVánoce

Related Posts

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Jemné a úžasně křehké, to jsou klasické sušenky s výraznou máslovou chutí. Potřebujete na ně jen tři základní suroviny, ale ozvláštnit je můžete citronovou kůrou, kořením, kakaem nebo vanilkou, jako v tomto receptu. Sušenky peču na perforované silikonové podložce, třeba od Silikomart. Při pečení se […]

Print Friendly, PDF & Email
Zázvorky

Zázvorky

Recept na tyto zázvorky stále vede z těch mnoha, které jsme doma postupně nasbírali. Svou konzistencí po upečení totiž připomínají rakvičky. Zázvorky jsou nadýchané, jemné a křehké. Není potřeba je nechat několik dnů uležet, jsou chutné hned po upečení a výborně se hodí k vínu. […]

Print Friendly, PDF & Email
Bezé dort s mascarpone krémem

Bezé dort s mascarpone krémem

Dortík pro milovníky „mániček“.  Sladký, křehký, delikátní, nadýchaný. Mascarpone mu dodává svěžest a lehkost, ozdoba z kyselejšího ovoce zase chuťový kontrast. Lískové ořechy můžete nahradit i mandlemi nebo vlašskými ořechy. Bezé pláty 6 bílků (cca 240 g mražených bílků)200 g krupicového cukru100 g lískových ořechůšpetka […]

Print Friendly, PDF & Email

Brusinkový pohár
Brusinková hnízda

12 komentáře k “Pomerančové popraskané sušenky / Orange Chocolate cookies”

  • Anonymní napsal:
    20. 6. 2016 (21:54)

    Ještě prosím jeden dotaz, pečete na horkovzduch, nebo normálně jen vyhřát trouba? Obvykle peču na horkovzduch, ale trochu se bojím, aby se nepeklo moc rychle na úkol kvality pečeného. Děkuji, Ajda

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      9. 7. 2016 (05:03)

      s horkovzduchem

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • lenka weszterová napsal:
    6. 12. 2014 (15:10)

    Dobrý den Maryno, chtěla jsem se zeptat. sušenky mají v puse křupat, nebo se rozleží jako rohlíčky? děkuji Lenka

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      7. 12. 2014 (09:12)

      Jsou spíše měkčí.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    9. 11. 2014 (08:19)

    Jednoduše dokonalé, určitě se budou každoročně objevovat mezi vánočním cukroví 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    21. 12. 2013 (13:00)

    Upečené úžasné, neupečené těsto ještě lepší 😉

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    15. 12. 2013 (19:24)

    Děkuji za skvělý recept! V pátek jsem pekla a zítra musím znova, jen se po tom zaprášilo 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Martina F napsal:
    14. 12. 2013 (18:43)

    Taktéž děkuji za inspiraci. Letos to bude vánoční novinka.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    12. 12. 2013 (08:23)

    Díky za inspiraci! Jdu do toho 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Madla napsal:
    11. 12. 2013 (11:13)

    Mňam, moje oblíbená kombinace chutí! A protože máme rádi na Vánoce spíš sušenkoidní cukroví, tyhle dobroty určitě brzy udělám 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Mariana napsal:
    10. 12. 2013 (18:03)

    hmm, sliny se sbíhají, určitě zkusím, má oblíbená kombinace chutí. hezký večer, Marynko!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Kaya napsal:
    10. 12. 2013 (08:53)

    Jé, tyhle popraskané jsem taky chtěla dělat!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Polentová kaše s brynzou a slaninou
  • Cupcakes „Duchové“
  • Čokoládové sušenky s pomerančem
  • Máková bábovka se švestkami
  • Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos kondenzované mléko maliny mandle mascarpone meruňky mák ovoce ořechy pistácie pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020