laskominy od maryny
  • Pekárna
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt

Recepty

Archiv

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos maliny mandle mascarpone meruňky mák nepečený cheesecake ovoce ořechy pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce víno zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky
  • Facebook
  • Instagram
  • Mail
  • RSS
laskominy od maryny
  • Pekárna
    • Pekárna
    • Co nabízíme?
    • Svatební dorty a laskominy
  • Blog
  • Recepty
  • Napsali o nás
  • E-shop
  • Kontakt
Koláče

Kávový koláč s arašídovým máslem

7. 10. 2013

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Dnes končí týden kávy v rámci nějž jsem připravila několik kávových dezertů do kavárny V Melounového cukru. První z nich je tento koláč s kávovým krémem, arašídovým máslem a krémem z mascarpone. Oba se prodaly v cukuletu, tak snad bude chutnat i vám. Inspiraci jsem opět našla na stránce Moje wypieki.

Suroviny na korpus

280 g kakaových sušenek (kakaové věnečky, koka)

120 g másla

Dno dortové nebo koláčové formy s odnímatelným dnem o ∅ 22 až 24 cm vyložíme pečicím papírem.

Máslo roztopíme a necháme lehce vychladnout. Mezitím rozdrtíme sušenky – rozemeleme je v mlýnku na maso, nebo rozsekáme v mixéru, případně rozdrtíme válečkem zavázané v igelitovém pytlíku. K sušenkám přidáme máslo a dobře promícháme. Směs přendáme do dortové nebo koláčové formy, rozložíme po celé ploše i bocích formy (do výšky 1½ cm) a rovným dnem skleničky dobře umačkáme. Formu dáme na 30 minut do mrazničky.

Můžete zvolit i korpus z kakaového křehkého těsta podle tohoto receptu. Tato varianta je lepší i pro začátečníky, protože sušenkový korpus je velmi křehký.

Suroviny na kávovou náplň

310 g zahuštěného neslazeného plnotučného mléka (1 plechovka)

397 g slazeného kondenzovaného mléka (1 plechovka)

5 žloutků

20 ml silné kávy (můžete použít i rozpustnou – na uvedené množství 3 lžičky kávy)

1 lžička vanilkového extraktu

Všechny suroviny promícháme metličkou. Vznikne velmi řídká směs, kterou nalijeme na připravený vychlazený korpus. Pečeme 50 až 60 minut v troubě vyhřáté na 140°C s ventilátorem. Po upečení musí kávová směs při dotyku bříškem prstu lehce pružit. Koláč necháme vychladnout a poté jej dáme na 12 hodin do ledničky.

Suroviny na krém

200 g smetany ke šlehání

125 g mascarpone

1 lžíce moučkového cukru

2 lžíce kávového likéru

40 g arašídového másla – crunchy

kakao

zrnka kávy na ozdobu

Do mísy dáme mascarpone, vychlazenou smetanu a cukr a vyšleháme hustý krém. Nejdříve zapneme šlehač na malou rychlost, po minutě zvýšíme na plnou rychlost, šleháme cca 2 minuty, až bude krém téměř vyšlehaný. Přidáme kávový likér, přepneme šlehač na nízkou rychlost a krém došleháme, aby byl dostatečně pevný, ale nepřešlehal se. 

Vychlazený koláč opatrně potřeme tenkou vrstvou arašídového másla. Na něj nastříkáme cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou nebo jen rozetřeme krém z mascarpone. Poprášíme lehce kakaem a ozdobíme kávovými zrnky. 

Na ozdobu se dá použít pouze šlehačka bez mascarpone z přibližně 300 g smetany ke šlehání.

Print Friendly, PDF & Email
arašídové máslokávakondenzované mlékomascarpone

Related Posts

Cake pops čili těsto na špejli

Cake pops čili těsto na špejli

Foto by Lucie Vypadají jako lízátka, ale nejsou to lízátka. Děti z nich jsou ovšem úplně stejně nadšené! Cake pops jsou vyrobené z těsta smíchaného s krémem, obalené v bílkové polevě nebo čokoládě a ozdobené cukrovým sypáním. Poslední dobou jsou velmi módní, proslavila je Bakerella, která […]

Print Friendly, PDF & Email
Oreo cupcakes

Oreo cupcakes

Blíží se mezinárodní den dětí a tady je jeden tip na laskominu, která jim určitě při této příležitosti udělá radost. Kakaovo-ořechové cupcakes se sušenkami Oreo a krém z mascarpone, šlehačky a opět sušenek Oreo. Těsto je hodně kakaové, takové hutné a vlhké (trochu připomíná brownies), […]

Print Friendly, PDF & Email
Čokoládová Nemesis

Čokoládová Nemesis

Sen každého čokoholika! Pouze čokoláda, vejce a máslo vytvoří vláčný, vlhký a hutný dezert, u kterého si budete přát, ať se najde v žaludku místo ještě na druhý kousek 🙂 Originální Chocolate Nemesis si můžete dát v londýnském River Café, tento recept je z Moich […]

Print Friendly, PDF & Email

Košíčky s ovocným krémem a karamelovými kuličkami Lindor
Tomatový quiche s bazalkovým pestem

19 komentáře k “Kávový koláč s arašídovým máslem”

  • Michael napsal:
    10. 5. 2019 (18:16)

    Tak já nevím dámy.mam v troubě a zda se mě že susenkovy korpus se pálí a hmota stále tekutá.zbyva 17min.mam obavu že to špatně dopadne.

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Petra Soudkova napsal:
    30. 1. 2015 (09:09)

    Nevydrzel ani ctyriadvacet hodin! Tak byl vynikajici, Marynko, dekuji, povedl se vyborne..
    V troube jsou prave Lemon meringue babovicky…. 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    30. 10. 2014 (19:36)

    Achjo!!!! peču toho hajzlika dobroučkýho už po 3. ….a 3. se pi při pečení prohodí vrstvy… je to kouzlo, ale začínám s korpusem dole a na tom krém a končím pečení s krémem naspod, korpusem (sušenkovým) a nahoře teňulinka vrstvička krému… co to je za čáry sakrapráca?!?! :-O 😀 jinak je božsky dobrej, jinak bych ho nepekla znovu a znovu. a velké díky Maryno za Vaše supr receptíky, už jsem se u pečení nejednou inspirovala a pokaždé sklidím velký úspěch 🙂
    Elis

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      31. 10. 2014 (06:49)

      Díky

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    17. 10. 2014 (10:01)

    Nadherny blog, vdaka Vam zan 🙂 Uz som vyskusala mnohe recepty,skusila by som aj tento. MYslite,ze mozem pouzit aj slane arasidove maslo ? Dakujem a tesim sa na dalsie inspirujuce recepty:)

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      20. 10. 2014 (09:48)

      Děkuji. Používá se tam klasické arašídové máslo, které se prodává v obchodech, je jedno jestli hladké nebo s kousky arašídů a je myslím lehce slané.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    13. 11. 2013 (06:04)

    Neměl chybu :-).
    Upekla jsem o víkendu a jako soupeře kaštanovám koláčem, který bude lepší. Nebylo vítěze. Oba jsou skvlí, jako vše zde.
    Díky Luca

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      13. 11. 2013 (12:41)

      Óóóóó, díky!

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Kaya napsal:
    11. 10. 2013 (19:05)

    Už nějakou dobu mám v lednici arašídové máslo, nejsem ten typ, co by ho jedl třeba na toustu nebo jen tak, a tak pořád přemýšlím, do čeho jej dát. Tohle je krása! 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      12. 10. 2013 (06:58)

      Jj, v něm se arašídové máslo dobře schová.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • B* napsal:
    10. 10. 2013 (04:06)

    Aaa ten vypadá úžasně! A je v něm maslicko, nomnomnom 🙂

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    8. 10. 2013 (18:06)

    Wow, tak tohle musím vyzkoušet, mamina bude mír brzy svátek, takže moc díky za inspiraci, tohle myslím zmizí do pár minut z talíře! Dokonalé!

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Jana Dvořáková napsal:
    8. 10. 2013 (13:37)

    Ten vypadá báječně, akorát by se mi hodil teď ke kafíčku :))

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Anonymní napsal:
    8. 10. 2013 (09:29)

    Jsem stálým navštěvovatelme stránek a nejeden recept jsem s uspěchem vyzkoušela.
    Ted už vím co s arašídovým máslem co nikdo nechce, v tomto podání určitě zmizne hned :-))

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      8. 10. 2013 (15:30)

      Na využití arašídového másla je to super recept, také ho moc nemusím a tady mi nevadí, právě naopak.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Cucinare con Amore napsal:
    8. 10. 2013 (08:01)

    Tak to bude pořádný mls!! Kaloriše bombiše :)) Mňam

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      8. 10. 2013 (15:31)

      Přesně, kalorická bomba je to pekelná 🙂

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
  • Unknown napsal:
    7. 10. 2013 (19:03)

    No to je ale chuťovka!!!! V neděli ji musím udělat,budu mít návštěvu a chci se blejsknout!!! Daja

    Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit
    • Maryna napsal:
      8. 10. 2013 (15:32)

      Držím pěsti, ať se povede a zazáříte.

      Pro vložení odpovědi na komentář se musíte přihlásit

Komentáře smí přidávat pouze přihlášení uživatelé.

Nejnovější příspěvky

  • Cookies s ostružinami a hořkou čokoládou
  • Ořechové muffiny s čokoládovými košíčky
  • Dýňový chlebíček se skořicovou krustou
  • Dýňové gnocchi se šalvějovým máslem
  • Dýňové lívance s brynzou a houbami

Nejnovější komentáře

  • Maryna: Panettone
  • Maryna: Tříkrálový koláč
  • Diana: Tříkrálový koláč
  • Olga: Panettone
  • Helena Zittová: Plundrové těsto – návod na výrobu krok za krokem

Štítky

borůvky brambory brusinky bábovka bílky citron cream cheese dýně fíky houby jablka jahody karamel karneval kokos maliny mandle mascarpone meruňky mák nepečený cheesecake ovoce ořechy pomeranč povidla pšeničný kvásek rajčata rebarbora ricotta rohlik.cz slané koláče sýr tvaroh vanilka Velikonoce višně Vánoce víno zelenina červená řepa červený rybíz čokoláda švestky žitný kvásek žloutky

Líbí se ti recepty? Využíváš je? Jsi rád, že tě neobtěžují reklamy? Přispěj, prosím, na provoz blogu.

Všeobecné obchodní podmínky

GDPR | Privacy Policy
laskominy od maryny © 2020