neděle 10. června 2018

Čokoládová panna cotta





Suroviny na 6 porcí
250 ml smetany ke šlehání
100 ml plnotučného mléka
100 g hořké čokolády (70%)
20 g moučkového cukru
špetka mletého muškátového oříšku
10 g plátkové želatiny

Nachystáme si 6 mističek o objemu minimálně 125 ml.

Želatinu namočíme do malého množství studené vody a necháme ji 10 minut nabobtnat.

Smetanu spolu s mlékem, cukrem, čokoládou a muškátovým oříškem dáme do kastrolku a na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, směs však nesmí projít varem. V takto připravené směsi rozmícháme nabobtnalou vymačkanou želatinu, pokud by se nerozpouštěla, vrátíme kastrolek na hořák a krátce na mírném plameni ještě panna cottu ohříváme, ale nesmí projít varem, želatina by ztratila své želírující vlastnosti.

Panna cottu nalijeme do připravených mističek a dáme do ledničky na dvě hodiny ztuhnout. Před podáváním ozdobíme ovocem.


Mističky na muffiny z Bella Rose




Žádné komentáře:

Okomentovat