neděle 8. dubna 2018

Slané muffiny s medvědím česnekem



Chleba s medvědím česnekem, kachní paštika s medvědím česnekem, sýrovo-česneková pomazánka s medvědím česnekem... no za posledních 14 dnů jsme jej v pekárně dávaly snad do všeho. Jen na sladko jsme jej ještě nezkoušely :-)
Já: "Co ještě uděláme s medvědím česnekem?"
Eva: "Co velikonoční nádivku?"
Já: "Jo, tak to zkusím, ale udělám ji jako muffiny, to bude vypadat líp."



Suroviny na 12 muffinů
400 g bílého chleba nebo rohlíků (den starý)
300 g uzeného masa
50 g medvědího česneku
plocholistá petržel
1 lžička prášku do pečiva
6 menších vajíček
300 ml plnotučného mléka
Gran Moravia
pepř

sůl
špetka strouhaného muškátového oříšku


Z pečicího papíru si nastříháme 12 čtverců o straně 15 cm, ty naskládáme do formy na muffiny tak, aby rohy trčely z formy ven. Případně můžete použít klasické papírové košíčky.

Chleba nebo rohlíky a uzené nakrájíme na malé kostky, medvědí česnek a pár snítek petrželky nasekáme nadrobno, přidáme do mísy k rohlíkům a uzenému, přidáme prášek do pečiva a vše promícháme.

Zvlášť v misce si rozšleháme metličkou celá vejce s mlékem, solí, čerstvě pomletým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Touto směsí zalijeme připravené suché suroviny, promícháme a necháme stát 30 minut, aby pečivo nasáklo.

Směs naplníme do připravené formy na muffiny. Každý muffin posypeme troškou sýru Gran Moravia a dáme péct na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 180°C.









1 komentář:

  1. Musí být perfektní ♥ Já na slané moc nejsem, ale tvé bych opravdu ráda ochutnala :-)

    OdpovědětVymazat