středa 21. prosince 2016

Čokoládovo-kořeněná srdíčka



Tak na poslední chvíli ještě recept na jedno vynikající a velmi jednoduché pečené cukroví. Výrazné kořeněné čokoládové sušenky s polevou z bílé čokolády. Požehnané vánoční svátky Vám všem.

Suroviny na cca 40 srdíček
125 g hořké čokolády (70%)
50 g smetany na šlehání
250 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
50 g kakaa
špetka soli
1 lžíce perníkového koření
1 vejce
175 g másla

Nasekanou nebo pomletou čokoládu vložíme do misky a přelijeme ji vařící smetanou a mícháme, dokud nevznikne hustá a lesklá směs. Necháme vychladnout půl hodiny.

Mouku, kakao a cukr prosejeme do jedné misky a promícháme je se solí a perníkovým kořením. Přidáme vejce a máslo nakrájené na menší kostky a lehce vychladlou čokoládu. Zpracujeme hladké pevné těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně hodinu vychladit v ledničce.

Vychlazené těsto rozválíme na plát silný 5 mm, vykrajujeme z něj srdíčka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem v nevelkých rozestupech. Pečeme 10 až 12 minut v troubě vyhřáté na 170°C s ventilátorem. Po upečení necháme vychladnout na roštu.


Poleva
150 g bílé čokolády

Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Dáme ji do jednorázového zdobícího sáčku, ustřihneme u něj špičku, aby vznikl jen velmi malý otvor, a postříkáme srdíčka. Necháme zaschnout.




Žádné komentáře:

Okomentovat