sobota 11. června 2016

Sušenky s polentou a pomerančovou kůrou



Jemné, křehké a hodně máslové...

Suroviny na 26 ks
150 g hladké mouky
40 g polenty (kukuřičné mouky)
80 g třtinového cukru
špetka soli
125 g změklého másla
50 g kandované pomerančové kůry

Na dva plechy položíme pečicí papír.

Pomerančovou kůru nasekáme na menší kousky. Mouku promícháme s polentou, třtinovým cukrem a solí. Zapracujeme do ní máslo, až se dobře propojí, přidáme pomerančovou kůru. Z těsta odebíráme kávovou lžičkou kousky, ze kterých vytvarujeme kuličky, ty klademe ve větších rozestupech, protože se při pečení hodně roztečou, na plech. Kuličky lehce zploštíme.

Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 180°C s ventilátorem. Po upečení necháme vychladnout na plechu a následně sušenky sloupneme z pečicího papíru.




Žádné komentáře:

Okomentovat