čtvrtek 4. února 2016

Skořicové máslové sušenky



Betonová mísa od Industry Jewels
Křehoučké a velmi máslové sušenky ovoněné skořicí. Při pečení se neroztečou, takže jsou ideální pro použití razítek nebo ozdobných válečků.

Suroviny na 30 sušenek
200 g hladké mouky
75 g celozrnné pšeničné mouky
200 g změklého másla
60 g moučkového cukru
½ lžičky mleté skořice


Mouky prosejeme spolu se skořicí a cukrem, přidáme máslo a vše zpracujeme na hladké lepivé těsto. Vytvoříme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně dvě hodiny, ale klidně i celou noc, vychladnout v ledničce.

Vychlazené těsto lehce zpracujeme v rukou na vále a rozválíme na plát silný 5 mm, pokud máte ozdobný váleček, můžete těsto na závěr přejet jím. Vykrajujeme kolečka o ∅ 6 cm. Pokud nemáte ozdobný váleček, ale razítko na sušenky, můžete použít to, těsto po upečení udrží vzor. Kolečka klademe na plech vyložený pečicím papírem v menších rozestupech.

Pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 10 minut. Po upečení necháme sušenky ještě 5 minut odležet na plechu a poté je přeneseme vychladnout na rošt.




5 komentářů:

  1. Tohle mě moc láká. Skořici mám ráda, razítka jsem dostala k vánocům, nejlepší bude je vyzkoušet! :-)) Už jsem si zaznamenala :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Skořici mám moc ráda..a vypadají nádherně.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju za úžasný recept ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Mohla bych prosim vyměnit mouky za pohankovou, aby byly sušenky bezlepkové?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To musíte upravit i poměr jiných surovin.

      Vymazat