pondělí 1. února 2016

Pusinky s čokoládou



Další variace na pusinky, po kterých se u mě v pekařství jen zaprášilo. Kombinace sladkého bezé a hořké čokolády byla skvělá!

Suroviny na 10 pusinek
100 g bílků (mohou být mražené)
200 g krupicového cukru
50 g hořké čokolády (nejlépe 70%)


Bílky s cukrem dáme do skleněné nebo kovové mísy, tu postavíme do vodní lázně a na mírném ohni směs za neustálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí cukr. Mísu sundáme z vodní lázně a bílky šleháme 10 minut. Vznikne pevný a lesklý sníh.

Během šlehání bílků rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme ji lehce prochladnout.

Cukrářský sáček se zdobicí špičkou (použila jsem Wilton 1M) naplníme sněhem a na jednu stranu sáčku nalijeme rozpuštěnu čokoládu. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme v nevelkých rozestupech větší pusinky.

Pečeme 90 minut v troubě vyhřáté na 120°C bez ventilátoru. Po upečení necháme vychladnout na plechu a opatrně sloupneme z pečicího papíru.

Uchováváme v uzavíratelné nádobě.








2 komentáře:

  1. Dobrý den, chystám se na tyto pusinky, prosím jen o upřesnění - naplním sáček, na boku nechám trochu místa a tam naliji čokoládu? Mám obavu, aby mi špičkou neprotekla ven ještě před tím, než začnu stříkat na plech pusinky... Děkuji! Ilona

    OdpovědětVymazat