neděle 10. ledna 2016

Pusinky s pistáciemi a růžovou vodou


Betonová mísa od Industry Jewels
Po růžích vonící bílkové pusinky posypané pistáciemi.

Suroviny na 10 pusinek
100 g bílků (mohou být mražené)
200 g krupicového cukru
2 lžíce růžové vody
2 lžíce zelených nesolených pistácií

Bílky s cukrem a růžovou vodou dáme do skleněné nebo kovové mísy, tu postavíme do vodní lázně a na mírném ohni směs za neustálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí cukr. Mísu sundáme z vodní lázně a bílky šleháme 10 minut. Vznikne pevný a lesklý sníh.

Plech vyložíme pečicím papírem a lžící na něj naklademe 10 velkých pusinek, na povrchu je trochu uhladíme. Pistácie nasekáme na hrubo a posypeme jimi pusinky.

Pečeme 90 minut v troubě vyhřáté na 120°C bez ventilátoru. Po upečení necháme vychladnout na plechu a opatrně sloupneme z pečicího papíru.

Uchováváme v uzavíratelné nádobě.







8 komentářů:

  1. Úžasné! Ta růžová voda je tam nutná nebo lze použít i něco jiného, popř. lze vynechat? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to lákavě. Mohla bych se zeptat, jakou značku růžové vody používáte a kde ji sháníte? Děkuji . Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to Al Amier a mám ji z Vídně od Meinl z Graben.

      Vymazat
  3. tak proč ji uvádíte v receptu když se muže vynechat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý anonyme, recept uvádím, tak jak jsem jej udělala, pokud si jej chce někdo upravit, je to jeho volba.

      Vymazat
  4. Upečené. Snědené. Moc dobré. Jen esteticky to ještě musím poladit. Po obvodu mi poraskaly. Nemáte nějakou dobrou radu ;-))? Předem děkuji. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná příliš vysoká teplota při sušení, špatně vyšlehané bílky, pokud popraskaly až při chladnutí, tak velký rozdíl v teplotě. Pusinky a Pavlovy je nejlépe nechat vychladnout ve vypnuté troubě s otevřenými dvířky.

      Vymazat