úterý 21. dubna 2015

Tagliatelle s pestem z medvědího česneku



Pesto z medvědího česneku z předminulého receptu je nejlepší s domácími čerstvými těstovinami. Jejich výroba není nijak náročná, zvlášť pokud si na ně pořídíte strojek, ale rozdíl oproti sušeným je obrovský. Na blogu mám již dva recepty na nudlová těsta, tento je třetí a řekla bych, že i nejlepší. Je podle italského kuchaře Gennara Contalda a najdete jej v kuchařce Dva italští gurmáni. Tyto těstoviny nejsou jen ze semolinové mouky, proto jsou měkčí a nespotřebujete na jejich výrobu ani tolik žloutků. 

Těstoviny (4 porce)
300 g hladké mouky
100 g semolinové mouky
4 vejce

4 lžičky pesta z medvědího česneku
parmezán nebo sýr typu "Grana"
sůl

Suroviny zpracujeme na hladké, lesklé, ale pevné těsto. Vytvoříme z něj kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme odležet minimálně 30 minut v ledničce.

Těsto rozdělíme na čtyři části, každou rozválíme na velmi tenký plát, ten srolujeme jako šneka a nakrájíme na tenké nudle – tagliatelle. Já používám na rozvalování i krájení strojek. Těstoviny vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme 3 až 4 minuty, aby byly na skus. 

V hlubší pánvi rozehřejeme pesto, přidáme k němu uvařené těstoviny a promícháme. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.










Žádné komentáře:

Okomentovat