pondělí 15. září 2014

Grilovaný kozí sýr s bylinkami, fíky a kaštanovým medem




Zkuste vyměnit při grilování populární hermelín za jeho kozí variantu. Výborně se k němu hodí čerstvé bylinky, ovoce – fíky, hrozny, hrušky – a med. 

Suroviny na 2 porce
2 ks kozího sýru s bílou plísní na povrchu
několik snítek čerstvých bylinek – rozmarýn, oregano, tymián, estragon
olivový olej
1 čerstvý fík
kaštanový med

Kozí sýr obalíme ze všech stran v olivovém oleji a snítkách bylinek, zabalíme do alobalu a necháme hodinu marinovat. Alobal by měl být trochu volnější, aby měl sýr během grilování kam růst.

Připravený sýr grilujeme přibližně 5 minut z každé strany. Na hotový sýr položíme měsíčky čerstvého fíku a přelijeme lžičkou kaštanového medu.




1 komentář: