Suroviny
listy různých odrůd hořčice
malé listy kedlubny
několik listů salátu Lollo feska
ředkvička
olivový olej
bílý pepř
sůl
vejce
ocet
hrubě mletý černý pepř
vyzrálý cheddar
Všechny listy opereme ve studené vodě a osušíme. V misce je promícháme s ředkvičkou nakrájenou na tenké plátky a trochou olivového oleje, solí a bílým čerstvě mletým pepřem, vše podle chuti.
Pošírovaná vejce – do širšího kastrolku dáme vařit vodu s dvěma lžícemi octa, můžeme do ní přidat i trochu muškátového oříšku. Vajíčko vyklopíme do misky. Vodu v hrnci necháme na mírném plameni bublat, lžící v ní vytvoříme mírný vír a do jeho středu nalijeme z misky vajíčko. Miska musí být těsně nad hladinou. Vír obalí bílek kolem žloutku. Video návod třeba zde.
Salátové listy vyložíme na talíře, na ně do středu každého položíme pošírované vejce, které posypeme čerstvě nahrubo pomletým pepřem. Na závěr salát posypeme hoblinami cheddaru.
Salaty horcice pouzivam moc rada, zajimave kontrastuje s jinymi druhy-mizunou,rukolou a dalsimi. Vyborne se doplnuje s umeoctem...
OdpovědětVymazatděkuji za dnešní nádherný tip.....
OdpovědětVymazatSuper, zní to úžasně!
OdpovědětVymazat