čtvrtek 8. května 2014

Arašídová zmrzlina s mořskou solí


V pondělí jsem si dávala skvělou arašídovou zmrzlinu v Bologni a tak mě nadchla, že dnes jsme měli mou variaci k svátečnímu obědu. Oproti originální není z oslího mléka, protože to se u nás asi moc dobře neshání. Arašídové máslo použijte rozhodně s kousky arašídů, tedy crunchy, zmrzlina je potom zajímavější. 

Suroviny
300 g arašídového másla (crunchy)
300 g kondenzovaného slazeného mléka
250 ml smetany ke šlehání
150 ml plnotučného mléka
dvě větší špetky hrubozrnné nebo vločkové soli

Arašídové máslo dobře rozmícháme společně s kondenzovaným i plnotučným mlékem a smetanou a necháme je vychladit v ledničce do následujícího dne.


Připravenou směs přelijeme do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu k němu. Minutu před koncem míchání zmrzliny do ní přisypeme sůl. Umíchanou zmrzlinu přendáme do uzavíratelné nádoby a dáme do mrazničky. Zmrzlina je krémovitá, před podáváním je potřeba ji na chvilku vytáhnout z ledničky.

Zmrzlinu můžete vyrobit i bez zmrzlinovače. Připravenou vychladlou směs vložíme do mrazničky. Každých 30 minutách ji musíme dobře prošlehat, dokud dostatečně nezmrzne, na závěr přimícháme sůl.

Bologna, Itálie, 4. 5. 2014



3 komentáře:

  1. ...tak toto mě vážně nadchlo...zítra zkusím...jen co nakoupím vše potřebné...děkuji za inspiraci a přeji krásný, slaďoučký večer...Věrka

    OdpovědětVymazat
  2. je, ja bych si dalaaaa

    OdpovědětVymazat
  3. wow, ta vypadá skvěle:) navíc crunchy arašídové máslo zbožňuji, tak to určitě brzy vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat