úterý 7. ledna 2014

Dušená růžičková kapusta


Po čase opět jedno vykročení od sladkostí, začátkem ledna, po těch svátečních dnech rozmařilosti, se to ostatně hodí. Dnes tedy recept z typicky zimní zeleniny – růžičkové kapusty. Hotové to budete mít v cukuletu a podávat můžete jako samostatné jídlo, třeba lehkou večeři, nebo jako přílohu. Vřele doporučuji použít přepuštěné máslo, kapustičky tak budou aromatičtější. 

Suroviny na cca 4 porce
500 g růžičkové kapusty
1 lžíce másla (nejlépe přepuštěného)
2 stroužky česneku
30 g sýru Gran Moravia nebo Parmesanu
sůl
pepř



Z kapustiček obereme vrchní oschlé lístky, odkrojíme okraj košťálu a dáme je vařit na 15 minut do vroucí osolené vody. Uvařené kapustičky scedíme. V hlubší pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme růžičkovou kapustu, lehce ji osmahneme, zalijeme ½ dcl vody, osolíme a opepříme. Dusíme, dokud se neodpaří všechna voda, těsně před koncem dušení přimícháme ke kapustě dva rozetřené stroužky česneku. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.





4 komentáře:

  1. Dělám si něco podobného, růžičková kapusta je ta nejlepší zimní zelenina :)

    OdpovědětVymazat
  2. V jednoduchosti je krása! Mám moc ráda takovéto lehké a superrychlé pokrmy. A růžičkovou kapustu miluju (ale bohužel jako jediná v rodině).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba do toho jednou dorostou a pochopí jaká je to dobrota :-)

      Vymazat