Po čase opět jedno vykročení od sladkostí, začátkem ledna, po těch svátečních dnech rozmařilosti, se to ostatně hodí. Dnes tedy recept z typicky zimní zeleniny – růžičkové kapusty. Hotové to budete mít v cukuletu a podávat můžete jako samostatné jídlo, třeba lehkou večeři, nebo jako přílohu. Vřele doporučuji použít přepuštěné máslo, kapustičky tak budou aromatičtější.
500 g růžičkové kapusty
1 lžíce másla (nejlépe přepuštěného)
2 stroužky česneku
30 g sýru Gran Moravia nebo Parmesanu
sůl
Z kapustiček obereme vrchní oschlé lístky, odkrojíme okraj košťálu a dáme je vařit na 15 minut do vroucí osolené vody. Uvařené kapustičky scedíme. V hlubší pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme růžičkovou kapustu, lehce ji osmahneme, zalijeme ½ dcl vody, osolíme a opepříme. Dusíme, dokud se neodpaří všechna voda, těsně před koncem dušení přimícháme ke kapustě dva rozetřené stroužky česneku. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Dělám si něco podobného, růžičková kapusta je ta nejlepší zimní zelenina :)
OdpovědětVymazatSouhlasím!
VymazatV jednoduchosti je krása! Mám moc ráda takovéto lehké a superrychlé pokrmy. A růžičkovou kapustu miluju (ale bohužel jako jediná v rodině).
OdpovědětVymazatTřeba do toho jednou dorostou a pochopí jaká je to dobrota :-)
Vymazat