Suroviny na 45 sušenek
120 g změklého másla
250 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
2 žloutky
1 lžíce citronové šťávy
4 lžičky koření Síla květů
2 hrsti sušených brusinek
špetka soli
Všechny suroviny musí být v pokojové teplotě. Brusinky nasekáme na menší kousky. Ze všech surovin zpracujeme hutné těsto, které rozdělíme na dvě části. Z každé části utvoříme váleček o průměru 5 cm. Válečky zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně hodinu, ale klidně i celou noc, ztuhnout v lednici.
Ztuhlé těsto nakrájíme na plátky silné asi 5 mm a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi plátky necháme rozestupy, těsto při pečení naskočí. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C s ventilátorem cca 12 minut. Po upečení necháme vychladnout na roštu. Nejlepší jsou druhý den, kdy se v nich všechny chutě rozleží.
No mňam! A až někdy dorazíme do Brna, rohodně zavítáme i do obchůdku Sonnentor.
OdpovědětVymazatTak až někdy zavítáš do Brna, tak dej vědět, můžem zajít třeba na kafe :-)
VymazatDělám podobné sušenky taky s brusinkami, ale s tím kytičkovým kořením musejí být ještě lepší :)
OdpovědětVymazatHlavně jsou hezky barevné.
VymazatOblíbila jsem si koření a čaje od sonnentoru. Mám doma sílu květů a čepičku z květů, ale nikdy nevím do čeho to přidat. Když jsem objevila tyto sušenky hned jsem je musela zkusit. Přítel je všechny snědl, já si uchránila asi jen dvě a to ještě teplé:d Děkuji za skvělou inspiraci, kterou nalézám na vašich stránkách. Jen tak dál.
OdpovědětVymazatPavla
Díky
VymazatDobrý den,
OdpovědětVymazatdělala jsem sušenky a byly moc dobré. Jenom bych se chtěla zeptat na těsto, to se totiž hodně trhalo. Všechny suroviny měly pokojovou teplotu a mouku jsem použila hladkou, zn. Babiččina volba. Těsto bylo přes noc v lednici a druhý den jsem ho chtěla vyválet na plát a to se už hodně trhalo. Nakonec jsem pomocí skleničky udělala kolečka a pečení šlo dobře.
Děkuji za odpověď
Emma
V recemtu máte popsaný postup, to není těsto na rozvalování.
VymazatVyvaluju přes potravinářskou folii..
OdpovědětVymazat