sobota 7. září 2013

Sušenky Síla květů s brusinkami



Druhé dnešní sušenky, které se podávaly včera během oficiálního otevírání prvního obchodu firmy Sonnentor v Brně, byly máslové s brusinkami a kořením Síla květů, což je směs s řepným cukrem, okvětními lístky slunečnice, chrpy, měsíčku a růže, hřebíčkem, skořicí a zázvorem. 

Suroviny na 45 sušenek
120 g změklého másla
250 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
2 žloutky
1 lžíce citronové šťávy
4 lžičky koření Síla květů
2 hrsti sušených brusinek
špetka soli

Všechny suroviny musí být v pokojové teplotě. Brusinky nasekáme na menší kousky. Ze všech surovin zpracujeme hutné těsto, které rozdělíme na dvě části. Z každé části utvoříme váleček o průměru 5 cm. Válečky zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně hodinu, ale klidně i celou noc, ztuhnout v lednici.

Ztuhlé těsto nakrájíme na plátky silné asi 5 mm a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi plátky necháme rozestupy, těsto při pečení naskočí. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C s ventilátorem cca 12 minut. Po upečení necháme vychladnout na roštu. Nejlepší jsou druhý den, kdy se v nich všechny chutě rozleží.


9 komentářů:

  1. No mňam! A až někdy dorazíme do Brna, rohodně zavítáme i do obchůdku Sonnentor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až někdy zavítáš do Brna, tak dej vědět, můžem zajít třeba na kafe :-)

      Vymazat
  2. Dělám podobné sušenky taky s brusinkami, ale s tím kytičkovým kořením musejí být ještě lepší :)

    OdpovědětVymazat
  3. Oblíbila jsem si koření a čaje od sonnentoru. Mám doma sílu květů a čepičku z květů, ale nikdy nevím do čeho to přidat. Když jsem objevila tyto sušenky hned jsem je musela zkusit. Přítel je všechny snědl, já si uchránila asi jen dvě a to ještě teplé:d Děkuji za skvělou inspiraci, kterou nalézám na vašich stránkách. Jen tak dál.
    Pavla

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,
    dělala jsem sušenky a byly moc dobré. Jenom bych se chtěla zeptat na těsto, to se totiž hodně trhalo. Všechny suroviny měly pokojovou teplotu a mouku jsem použila hladkou, zn. Babiččina volba. Těsto bylo přes noc v lednici a druhý den jsem ho chtěla vyválet na plát a to se už hodně trhalo. Nakonec jsem pomocí skleničky udělala kolečka a pečení šlo dobře.
    Děkuji za odpověď
    Emma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V recemtu máte popsaný postup, to není těsto na rozvalování.

      Vymazat
  5. Anonymní03.11.15 8:57

    Vyvaluju přes potravinářskou folii..

    OdpovědětVymazat