sobota 28. září 2013

Pečená rajčata s balsamikem a mozzarellou

laskominyodmaryny

K tomuto receptu mě inspirovala Kája z krásného blogu S vášní pro jídlo. Vyzkoušela jsem její variantu, která byla skvělá. Pečená rajčata s balsamikem jsou neskutečná dobrota! Myslím, že jsem si zadělala na další závislost, protože hned následující den se pekla nová várka v mé nepatrně jiné úpravě.

Suroviny
8 menších rajčat
6 stroužků česneku
1 dcl balsamikového octa
2 lžičky třtinového cukru
čerstvé lístky bazalky
2 snítky tymiánu
2 snítky oregana
sůl
mozzarella

laskominyodmaryny

Rajčata nařízneme na spodní straně do kříže a naskládáme je do zapékací misky nebo na menší plech. Přidáme k nim celé neoloupané stroužky česneku a čerstvé bylinky. Balsamikový ocet rozmícháme s cukrem a zalijeme jím připravená rajčata. Posolíme a dáme péct na cca hodinu do trouby vyhřáté na 200°C. Balsamikový ocet se během pečení musí zredukovat a zhoustnout.

Ihned po upečení podáváme s kousky mozzarelly a vyloupanými stroužky česneku.



4 komentáře:

  1. Ach, to vypadá úžasně! Škoda jen, že u mě už doby, kdy jsem takřka denodenně dostával amisky rajčat z tchánovy zahrádky jsou už ty tam. K čertu s krátkou rajčatovou sezónou! Ale příští rok je rozhodně udělám!

    OdpovědětVymazat
  2. No teda, to se ti to opravdu zalíbilo :) Děkuji za krásnou pochvalu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já děkuji :-) za parádní závislost

      Vymazat