Suroviny
8 menších rajčat
6 stroužků česneku
1 dcl balsamikového octa
2 lžičky třtinového cukru
čerstvé lístky bazalky
2 snítky tymiánu
2 snítky oregana
sůl
mozzarella
Rajčata nařízneme na spodní straně do kříže a naskládáme je do zapékací misky nebo na menší plech. Přidáme k nim celé neoloupané stroužky česneku a čerstvé bylinky. Balsamikový ocet rozmícháme s cukrem a zalijeme jím připravená rajčata. Posolíme a dáme péct na cca hodinu do trouby vyhřáté na 200°C. Balsamikový ocet se během pečení musí zredukovat a zhoustnout.
Ihned po upečení podáváme s kousky mozzarelly a vyloupanými stroužky česneku.
Ach, to vypadá úžasně! Škoda jen, že u mě už doby, kdy jsem takřka denodenně dostával amisky rajčat z tchánovy zahrádky jsou už ty tam. K čertu s krátkou rajčatovou sezónou! Ale příští rok je rozhodně udělám!
OdpovědětVymazatDalší recept na seznam? :-)
VymazatNo teda, to se ti to opravdu zalíbilo :) Děkuji za krásnou pochvalu.
OdpovědětVymazatTo já děkuji :-) za parádní závislost
Vymazat