pátek 12. července 2013

Ricottové lívanečky II.

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Ricottové lívanečky jsou u nás doma pořád v kurzu, při tom odběru ricotty bych v Gran Moravii na Radnické mohla nakupovat už za velkoobchodní ceny :-) Tohle není reklamní okénko, ale ta jejich je opravdu nejlepší – a to jsem jich vyzkoušela fakt hodně. Takže pokud máte někde v blízkosti jejich obchod, určitě neváhejte. Hned vedle Radnické máme v Brně Zelný trh, kde jsem do košíku přihodila temně červené třešně a "ajncvaj" byly hotové lívanečky inspirované Schwarzwaldským dortem.


Suroviny na 20 lívanečků
125 g ricotty
2 vejce
240 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
230 ml mléka
2 lžičky prášku do pečiva
30 ks třešní nebo višní
100 g hořké nebo mléčné čokolády

Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Ricottu rozmícháme metličkou spolu s cukrem, vejci a mlékem. Do těsta přimícháme mouku s práškem do pečiva. Necháme 20 minut odstát.

Ovoce omyjeme, rozpůlíme a zbavíme stopek a pecek. Čokoládu nastrouháme najemno.

Na středním plameni smažíme na másle (nejlépe přepuštěném) malé lívanečky, po nalití těsta na pánev do lívanečku zatlačíme tři půlky třešní nebo višní řezem dolů, poté je obrátíme a osmažíme i z druhé strany. Ještě teplé posypeme na straně s ovocem čokoládou a podáváme.





5 komentářů:

  1. Anonymní12.07.13 8:39

    Tyto livanecky jsou skvele, udelam je opet v nedeli, s boruvkama, vetsinou mi cast ricotty zbyde, tak ji promicham s ovocem, se kterym livanecky pak serviruju. Maryno, mate pravdu, ze ricotta je z Orerra moc dobra (i za vybornou cenu), kupuju ji tam pokazde, kdyz mam cestu okolo. Vyjimecne se mi podari koupit 100% ovci ricottu od p. Korenka, ta je uplne nejlepsi :-)
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo, kde se dá koupit ta ovčí ricotta? Děkuji.

      Vymazat
  2. Maryno, jezdime primo pro ni k p. Korenkovi, dejte si do google ing. Zoltan Korenek, Hluboke Dvory a predem mu radsi zavolejte,aby ricottu mel. Ma i dalsi ovci produkty: bryndzu, ovci prirodni a uzeny syr, zincicu. Jestli tam pojedete urcite si u nej dejte i halusky s bryndzou (ma malou restauraci, halusky dela jeho stara mama) jen se neleknete, vse je bio a farma i hospudka jsou dost "natural".
    Nektere jeho vyrobky se daji koupit i v Zabinach v Dobrym Špajzu, ale jsou tam dost drahe
    Marcela

    OdpovědětVymazat