pátek 28. června 2013

Ricottové lívanečky

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Může být lepší snídaně? Určitě jo, ale pokud máte chuť na sladkou, tak Vás tyhle křehké lívanečky z ricotty vonící po citronu určitě potěší. Skvělé byly s čerstvými jahodami jen tak lehce rozmačkanými s moučkovým cukrem.

Suroviny na 20 lívanečků
125 g ricotty
240 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
180 až 190 ml mléka
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry
2 vejce
1 lžička citronové šťávy

Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Ricottu rozmícháme metličkou spolu s cukrem, vejci, mlékem a citronovou kůru. Do těsta přimícháme mouku s práškem do pečiva. Necháme 20 minut odstát.

Na středním plameni smažíme na másle (nejlépe přepuštěném) malé placičky po obou stranách. Podáváme s čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládovou pomazánkou, jogurtem ...


11 komentářů:

  1. Děkuji moc, za tip na zítřejší snídani :)) už se na to moc těším!!

    Terča - goodies-terry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, sem zvědavá, jestli také budou chutnat?

      Vymazat
    2. naprosto luxusní!!! Moc děkuji! :)

      Vymazat
  2. MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ LÍVANCE JSOU SYRNÍKY. CELÉ 1 BALENÍ TVAROHU, POLE POTŘEBY MOUKA A 1 VEJCE. LUXUS.

    OdpovědětVymazat
  3. zase dobrotka!!!a máš moc krásně nafoceno - chutná mi to už na pohled :-)) ♥Iva

    OdpovědětVymazat
  4. Ta druhá fotka je prostě úžasná, úplně z ní čiší léto! Lívanečky jsou úžasné, budu je muset vyzkoušet v bezlepkové verzi. Tak snad se alespoň trošku povedou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Madli, z Tvé domácí ricotty budou určitě eňo ňuňo :-)

      Vymazat
  5. Livanecky jsou perfektni, dnes byly k snidani se zbytek ricotty promichane s cerstvymi jahodami a s matou. Urcite je jeste udelam i s boruvkami. Vyborny recept, dekuji.
    Marcela

    OdpovědětVymazat