sobota 22. června 2013

Levandulové sušenky s pomerančovou kůrou



A zase levandulové sušenky. Ty s polentou se mi už přejedly, tak jsem trochu experimentovala a vznikly tyto s pomerančovou kůrou a pomerančovým likérem. Jsou máslové, měkoučké a pomeranč s levandulí se krásně chuťově doplňují.

Suroviny na 45 sušenek
120 g změklého másla
250 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
2 žloutky
2 lžičky sušené levandule
2 lžíce kandované pomerančové kůry
1 lžíce pomerančového likéru nebo šťávy
špetka soli

Všechny suroviny musí být v pokojové teplotě. Pomerančovou kůru nasekáme na menší kousky. Ze všech surovin zpracujeme hutné těsto, které rozdělíme na dvě části. Z každé části utvoříme váleček o průměru 5 cm. Válečky zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně hodinu, ale klidně i celou noc, ztuhnout v lednici.

Ztuhlé těsto nakrájíme na plátky silné asi 5 mm a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi plátky necháme rozestupy, těsto při pečení naskočí. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C s ventilátorem cca 12 minut. Po upečení necháme vychladnout na roštu. Nejlepší jsou druhý den, kdy se v nich všechny chutě rozleží.



2 komentáře:

  1. Hmm, vypadají lákavě ... zkusit bych mohla:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. To je dokonalé spojení chutí a vůní! Závidím!

    OdpovědětVymazat